Friday, April 29, 2016

Laduree - Boutique Marron (PART I)

Harini I nak perkenalkan you all dengan 

Apa itu Laduree?
Laduree merupakan sebuah bakeri terkenal di Paris, Perancis dan telah wujud sejak tahun 1862 lagi.
Diorang terkenal dengan double decker macarons (yang ada filling antara dua biskut tu dipanggil double decker) diorang yang terjual lebih 15,000 setiap hari.

*Fakta Mudah : Perancis = Macaron*

Dek kerana kelarisan jualan macaron mereka,
sebuah brand aksesori yang berunsurkan macaron telah diwujudkan dengan menggunakan nama yang sama..
Namun begitu, yang agak lawaknya, aksesori tersebut tidak pula dijual di Paris, namun di Jepun!

Diorang jual aksesori apa yang penting sangat sampai ada entri tu?

Ni dia!

*harga boleh buat terbeliak mata*

1. Fake Macarons Keyrrings slash Bag Charms!


Kotak pun dah spesel!

Cantiknya macarons ni, kaler sangat la lawa black and pink <3 (Rm226 satu / ingat silver tapi guna zinc alloy je pun tapi mahal gila kan!)



RM238 (entah kenapa harga berbeza camtu huhu)

Setiap kotak berbeza ikut kaler isi dia..
RM238



omg, merah my love! Eh, RM205 pulak, tetiba murah sikittttt daripada yang lain haha
Rm226
RM205
RM205
RM205

ah, lawanya black and gold! RM238
Ni Pulak Keychain sspesel edition / RM226 je

wahhhhhhhhhhhhh kotak pun spesel and super lawa!

yang ni satu lagi spesel punyer! 

cantiknya!!! / RM226

kotak spesel habes!

Comel tapi berbaloi ke? If korang kaya, maybe ya kot..

2. Laduree Bag

*kebanyakan biasa biasa je dan kurang lawa, tapi harga tetap 'istimewa'

RM255

RM267

RM193 (murah! haha)

RM242

RM213

Kesimpulannya, harganya semua murah murah belaka bagi orang orang kaya.
Bagi orang miskin macam I, silala guna karung plastik je k..

3. Purse or Small Pouches

Letak syiling (lepas bankrup sebab beli purse ni) / RM 234


Pouch Tisu (lepas menangis sebab duit habes untuk bayar resit, letak tisu banyak banyak dalam tu!) / RM131 (beli kalau korang sayang sangat kat tisu korang) 

RM 185
Pouch Tisu gak (kalau tak cukup satu, beli yang ni gak!) / RM131
RM 185


4. Towels

Berikut merupakan tuala tuala tangan yang berharga...namun nampak biasa biasa je!

RM119


RM119

RM119

6. Handkerchiefs

RM115 (This one lawa sangat!)

RM115

RM135

RM135

RM135

RM135

RM135

Corak handkerchief yang atas sekali tu sangat lawa, kalau I kaya nanti, Inshaallah I beli lepas tu taruk dalam frem, lepastu gantung tinggi tinggi lepastu tengok puas puas haha

To Be Continued in Part 2


No comments:

Post a Comment