Thursday, March 10, 2016

Fesyen Islamik dan Harry Potter

Tadi time tengah surfing blog, terjumpa fesyen Islamik bertemakan houses dalam Harry Potter pulak, semua lawa lawa tau!


Muslims in Hogwarts: Slytherin Yule Ball

Muslims in Hogwarts: Slytherin Yule Ball by unstealthyninja featuring high heel pumps
Sejuk mata memandang stail serba hijau Slytherin House ni..


Muslims in Hogwarts: Hufflepuff Yule Ball

Muslims in Hogwarts: Hufflepuff Yule Ball by unstealthyninja featuring casadei shoes
Kaler kuning Hufflepuff House ni nampak berani!


Muslims in Hogwarts: Gryffindor Yule Ball

Muslims in Hogwarts: Gryffindor Yule Ball by unstealthyninja featuring a rose pendant
Merah menyala pulak bagi Gryffindor House..


Muslims in Hogwarts: Ravenclaw Yule Ball

Muslims in Hogwarts: Ravenclaw Yule Ball by unstealthyninja featuring navy blue shoes
Biru yang memukau bagi Ravenclaw House, my feveret, simple tapi powerful.


Mana satu pilihan korang? Anyway, semua benda dalam gambar tu untuk dijual, tetapi harga semua beribu ribu satu set o.O

8 comments:

  1. Suka yg gryfindorrr...cntiknyeee omaii >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. for the brave je kot yg boleh try tu :D

      Delete
  2. Datuk Seri Vida bolehlah mampu kalau nak beli ini Fifi
    Kakak ni dpt tengok jadilah:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha inshaallah kalau Allah bagi rezeki we all can wear stuff like this too kak ;)

      Delete
  3. cantiknya semuaaaa! suka yg 1st tu, ni kalau pakai baju ni pegi majlis dinner ke apa sesuai sangat. manalah agaknya nk dapat baju ni kan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak perlu risaukan pasal mana nak dapatkan baju tu, just risaukan bout the money je :D

      Delete
  4. walawehhhhhh...! pahal gempak sangat. kalau dapat ni sekali dengan life theme ala2 harry potter, menangis sambil ketawa rasanya. hahahaha...nice post! ^^v

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikr? thank you...inshaallah saya doakan you'll get a taste of it somehow one day :)

      Delete