Thursday, March 3, 2016

Bila Barbie Berhijab!

The other day my niece dapat an original Barbie set from her mom, konon kononnya sempena birthday (padahal every months kot dapat new Barbie berdasarkan koleksi yang berlonggok kat umah)

Anyway, tetiba pulak ternampak posts pasal Barbie in Hijabs you all!
Interesting sebab Barbie dah berhijrah, bertarbiyah, so elok la for Muslim kids kan?
A nice lesson tuuuuuuuuuu haha

Anyway, here's some that I found real cute!

credit to @Hijarbie kat Instagram.

Credit
Ni stail Yuna ni, hijab ke mana, leher kemana / credit

@Hijarbie at Insta

@ Hijarbie at Insta


@ Hijarbie at Insta

credit

credit

@ Hijarbie at Insta


Credit

Looking at those Barbies and non-Barbies,
teringat pulak time kecik kecik dulu.
Fifi selalu main dengan my younger brother sebab beza umur kitorang just dua tahun je.
So one day Fifi dapat satu patung non-Barbie, harga rm4 je,
and then kitorang bergaduh 'besar' siap nangis nangis
because adik lelaki Fifi tu nakkan patung Fifi tu
haha
sekarang dah besar dah my lil bro,
sentuh patung pun tanak
apatah lagi nak berebut anak patung tu,
tak macho, he said.
*time flies so fast laaaaaaaaaa*

2 comments:

  1. Loving your blog <3
    Would you like to follow each other on gfc? If you follow,let me know, i will follow back =))

    http://beautorgeousworld.blogspot.com/

    ReplyDelete