Tuesday, March 1, 2016

Benda Pelik In My Zalora Slingback

Today nak buat meme Whats In My Bag pulak.
Dah lama nak buat tapi entah asyik ada je halangan dan dugaan haha


Anyway untuk masa sekarang, beg feveret Fifi ialah slingback kaler nude kat atas tu
from Zalora.
Banyak je beg comel comel kat Zalora tu,
and semua lawa lawa, boleh je visit
kalau nak beli pape,
free postage kalau spend over rm75 tau!



Ni kat dalam beg tu. Terselrlah ke-messy-an nya :D


So ni la harta karun kat dalam tu.. 
(my tab and fon tak masuk dalam gambar sebab tengah dicaj time tu :D)
Haha banyak yang tak berfaedah etc

So as you can see, here's the list:
1. Duit RM1, entah kenapa tak termasuk dalam wallet.
2. Warranty card henfon Samsung. My sis said simpan bebaik, tp entah kenapa boleh sesat masuk dalam handbag pulak haha
3. Tag nama opis. *untuk keje*
4. Logo terbaik from us. *untuk keje*
5. Gunting. Bukan niat untuk bawak gunting tu sana sini tapi berguna gak kalau someday tu tetiba nak rasa stab orang sampai mati kan? :D
6. Kepala charger. Usb entah kemana pulak haha
7. Wristlet aka wallet buruk. Beli two years ago harga rm18 je. Hodoh tapi tahan lama.
8. Henfon Nokia 110. Dah tak berpungsi lagi pun tapi entah kenapa still gak disimpan dalam beg tu tambah memberatkan lagi suasana.
9. Balsem. Emergency immigrain or stomachache remedy.
10. Pembaris. Untuk ukur mengukur entah apa. tak pasti jugak fungsi beliau ni haha.
11. Crown Pen. Bagus untuk melukis tattoo temporary kat tangan my lil brother time dia tengah tido dalam keta
12. Cards pouch. Untuk letak lesen etc.
13. Losyen. Sangat berguna time sejuk sbb kulit Fifi kalau time sejuk otomatikly boleh panas kalau pakai losyen, yup pelik.
14. Syiling.
15. Ikat rambut yang 99% of the time bukan digunakan untuk ikat rambut.

14 comments:

  1. OKlah still acceptable as long as jangan sampai ada lipas mati duduk dalam bag Fifi. Kalau tak mahu melenting Fifi dibuatnya haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha alhamdulillah tak la teruk sangat sampai ada lipas segala :D

      Delete
  2. Replies
    1. ikr? simple and functional...tp a bit berat :D

      Delete
  3. stab org sampai mati? hahaha seram na juak kak. hahaha kmk ada slingback tapi sik penah mok pakey T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha ya khas pakei org nok nyakit ati gilak ya :D
      mun ktk sik mok pakei, berik dgn kmk jak beg ktk ;D

      Delete
  4. gunting tu.. sis nak sepp *highfive* hahahahahahahaha you're funny

    ReplyDelete
  5. wah... nice je content bag dia..
    if my bag segala atuk nenek ada, huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tu mostly sbb guna beg tu time weekends je, since on dily basis sy pakai beg laptop je sis :D

      Delete
  6. No 5 win. Hehe ! :) kalau macam saya, suka pakai bag sederhana. Tak terlalu besar sgt. Aspecially macam awak tu, cute jekan colour Nude pulak tu. Like it ! :) Tapi dalam bag saya tak banyak benda pon, just wallet, lotion, bag makeup, handphone, perfume. Hehe ! Itulah dinamakan perempuan kan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. actually sy suka beg besar gedabak, tapi recently baru sedar yang berkilo kilo beratnya kalau dah guna beg besar, tu yang switching to a smaller size tu.. haha perempuan memang wajib semua tu D

      Delete
  7. Comelnya blog awak!
    Jemput singgah: http://nurulzayani.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks :) Inshaallah ada masa sy jenguk k :)

      Delete