Thursday, March 31, 2016

Fakta Fesyen: Clutch Bag

Beg jenis Clutch ni merupakan beg berbentuk purse yang berbentuk segiempat yang tidak mempunyai pemegang dan perlu dibawa ditangan.

Ni contoh Clutch Bags:

Jimmy Choo Cloud Swarovski crystal-embellished metal clutch
28,780 MYR NET-A-PORTER.COM

Saturday, March 26, 2016

Friday, March 25, 2016

Denim Trend: Black Jeans

Denim Trend: Black Jeans


Simone Rocha floral top
2,190 MYR - net-a-porter.com


Faux fur coat
125 MYR - shein.com


DVb Victoria Beckham blue jeans
705 MYR - stylebop.com


Pink pumps
175 MYR - shein.com


Party bag
105 MYR - shein.com


Ted Baker ring
310 MYR - nordstrom.com


Knit hat
shein.com


Miss Selfridge scarve
86 MYR - missselfridge.com


Linda Farrow sunglasses
2,215 MYR - farfetch.com

Thursday, March 24, 2016

Six Flying Dragons Episode 50 Summary (Final Episode)

It's over, my 50 episodes journey is over, sobs!

Once upon a time, everyone was so happy.................................................................................*sobs*



  • Moo Hyul stayed behind fighting Gil Sun Mi to buy time for Bang Won and Boon Yi to escape
  • At the same time, Bang Ji was fighting with Chuk Sa Gwang trying to buy time for his mother to escape
  • While the Moo Myung people were closing in on Bang Won and Boon Yi, Ha Ryun came to the rescue bringing soldiers with him (Bang Won scolded him for running away in the first place, much to his embarrassment lol)
  • Gil Sun Min then made a final charge towards Moo Hyul saying that it's a shame that one of Master Hong's student gonna have to die today just as Moo Hyul was making an attack as well
  • It was then revealed that Gil Sun Mi got slashed in the throat while Moo Hyul managed to escape unscathed thanks to some tree bark or something his grandmother gave him in a previous episode

Wednesday, March 23, 2016

Wordless Wednesday: Blue and Yellow

novel english yang best 2015

ntah kenapa lately banyak pulak yang pi search tajuk "novel english yang best 2015" kat blog ni, so sebab kesian nanti korang balik hampa dengan tangan kosong, meh sini saya kongsikan novel english yang best untuk tahun 2015 (last year!) berdasarkan ranking dan rating dan pendapat kawan kawan saya haha saya tak banyak sentuh novel English last year, sebab terbizi sikit with my other hobby, polymer clay hehehe


Auburn Reed has her entire life mapped out. Her goals are in sight and there’s no room for mistakes. But when she walks into a Dallas art studio in search of a job, she doesn’t expect to find a deep attraction to the enigmatic artist who works there, Owen Gentry. For once, Auburn takes a risk and puts her heart in control, only to discover Owen is keeping major secrets from coming out. The magnitude of his past threatens to destroy everything important to Auburn, and the only way to get her life back on track is to cut Owen out of it. The last thing Owen wants is to lose Auburn, but he can’t seem to convince her that truth is sometimes as subjective as art. All he would have to do to save their relationship is confess. But in this case, the confession could be much more destructive than the actual sin…

Six Flying Dragons Episode 49 Summary

  • -          Lee Bang Won decides that he’s getting rid of Moo Myung next because he doesn’t wanna share his power with them. He then tasks Har Yun to find a method to do so.
  • -          Meanwhile, Chuk Sa Gwang plans to get rid of both Moo Myung and Bang Won because they are the reason why her King (and the rest of his family) died
  • -          Boon Yi tries to save her people of Banchon from being tortured (for supporting Sambong) by Bang Won but failed. She tried to approach Moo Hyul too but he dismissed her saying there’s nothing they could do because they’re powerless
  • -          Moo Hyul’s grandma gets harrased because they believe she’s the source of their pain and tortures since the weapons were stored at her storage
  • -          Feeling guilty for all the tears and deaths, Moo Hyul then decided that he’s quitting and returning to his hometown

Tuesday, March 22, 2016

Selsema and Rezeki



Head's pounding. Tapi ubat dah habis.
Body's shivering. Tapi panas.
Stomach's grumbling. Tapi tak ada selera.

Hmm Being sick is definitely a blessing in disguise,
be grateful sebab before this Allah bagi kesihatan tiptop je.
Now I know how big His help was before,
so before it's too late, nak cakap,
tenkiu Allah for everything :)

Monday, March 21, 2016

Fakta Fesyen : Bucket Bags

Beg bucket ni merupakan beg yang berbentuk seperti sebuah bucket ataupun sebuah baldi. Selalunya ia dipadankan dengan sebuah tali yang panjang untuk disangkutkan ke bahu pemakainya. Selalunya juga, beg ni tidak berzip dan terbuka di bahagian permukaanya

Ini contoh beg bucket:

Chanel Denim Fring

Michael Kors Collection Salina Medium Python Bucket Bag
10,140 MYR NEIMANMARCUS.C

Sunday, March 20, 2016

Makna Lagu: Rose by Lee Hi


Ah suka sangat klip video lagu ni sebab sangatla pretty cantik dan lawa dan menarik dan berseni dan semua tu la haha.
And the amazing lagu tu merupakan satu bonus haha

so meh Iols terangkan kepada uols makna lagu ni k?

Buat Si Pemilik Hati


Dear Allah, please open his heart for the imperfect me when the time comes so that we can try to perfect each other in serving You, in this world till Jannah.




Friday, March 18, 2016

Bila Allah Panggil Kita

My Happy Hour




Just a reminder of kenapa terkadang kita diduga dan dimana letaknya kita sebagai manusia di muka bumi ni.


Petikan daripada blog post by genta-rasa.

Nestapa kehilangan cinta Allah jauh lebih dasyat berbanding kehilangan kasih manusia dan nikmat dunia.
Justeru, agar kita tidak lupa, Tuhan memanggil kita. Tuhan memanggil kita untuk kembali kepadaNya. Bisikan ke hati, “isteri yang kau cintai, bukan cinta hakiki. Suami yang kau sayangi, bukan cinta sejati. Apatah lagi, rumah, kenderaan dan wang ringgit mu, semua itu bukan teman sejati mu. “
Amat berbahaya jika kita bergantung bahagia dan berjaya pada semua itu. Cinta Allah sahaja yang kukuh, cinta selainnya rapuh.

Stay strong, stay with Allah and stay blessed. Inshaallah. 

Lemon Meringue

Lemon Meringue


Kitchenaid mixer
2,360 MYR - selfridges.com


Crate and Barrel gravy whisk
45 MYR - crateandbarrel.com


Kitchen linen
115 MYR - smartfurniture.com



Eva Solo kitchen gadgets tool
77 MYR - connox.com


Foot grater
62 MYR - williams-sonoma.com


Le Creuset stainless measuring cup
185 MYR - casa.com


IKEA Iris
10 MYR - ikea.com

Thursday, March 17, 2016

Makna Lagu: King by Lauren Aquilina

Sebuah lagu yang kebetulan dimainkan di saat I was feeling down today.


Lirik

 King by Lauren Aquilina
(Raja oleh Lauren Aquilina)

[Verse 1:Aquilina]
You're alone, you're on your own, so what?
Kau sedang sendirian, kau tak ditemani siapa siapa, jadi apa masalahnya?
Have you gone blind?
Adakah kau telah buta? (sehingga tidak boleh berjalan sendiri)
Have you forgotten what you have and what is yours?
Apakah kau telah lupa akan segalanya yang kau ada dan apa yang kau miliki?
Glass half empty, glass half full
Gelas separuh kosong, gelas separuh penuh
Well either way you won't be going thirsty
Tak kira yang mana satu, kau tidak akan kehausan
Count your blessings not your flaws
Kira segala rahmat dimilikimu dan bukan segala kekuranganmu

A Season of Sadness


I'm in a gloomy mood today, or have been like that for the whole week maybe.
I thought I was happy, but when people's happiness hit me straight in the face, I sobered up.

Wednesday, March 16, 2016

Tuesday, March 15, 2016

Fakta Fesyen: Baguette Bags

Harini nak perkenalkan korang kepada beg Baguette pulak. Saya tak minat stail ni, tbh.

Sebuah beg segi empat yang kelihatan seperti baguette:

Ni la baguette, sejenis bread.
Namun jujur saya katakan, pada pandangan saya, beg Baguette dengan Baguette kat atas ni nampak sangat berbeza bentuknya haha

Anyway, ini contoh beg Baguette yang comel comel belaka <3

Fendi Micro Baguette
4,705 MYR SAKSFIFTHAVENUE.COM

Kegilaan Terhadap Totoro



Apa itu Totoro? Check kat sini sebab saya malas nak tulis entri panjang panjang haha
saya sangatla suka dengan menatang Totoro ni, so kat sini saya nak letak banyak banyak gambar Totoro related stuff ni haha tak beli pun takpe, saya hokay je!

Monday, March 14, 2016

Polymer Clay kat Malaysia

Hollla peeps..assalamualaikum n salam sejahtera~

Today Fifi nak talking talking sikit fasal bende alah ni..(sori kalau gedik terover di sana, I heard being gedik boleh buat korang pemes memes! Bahan bukti? -) bukak insta, tap explore, menjelma la gambo2 minah GEDIK yang berbilliyen likes nya..)

Anyway, back to the topic, apa itu polymer clay?

Jawapan: Tanah liat yang liat dan boleh dibako dalam oven jadi keras ala2 batu gitu. (2 markah)

Ade la berjuta-juta brand tanah liat ni but ade beberapa jenis je yang femes sikittttt:

Fimo, Kato, Cernit, dan Sculpey.

Kalau brand yang murah-murah tak feymes tu banyak, tak mampu den nak mengatalogkan semuanya.

Anyway, Polymer Clay ni for what hah? For kids to play play ke? (Speeeeking tak reti, diam je la fi!)

Fakta Fesyen : Beg Trapeze

Here goes, apa itu yang dipanggil beg Trapeze ni untuk korang korang yang tak reti bab beg sangat macam Iols haha

Untuk pengetahuan korang, nama beg ni trapeze diambil daripada nama bentuk trapezoid beg tersebut.

Anyway beg beg berikut adalah beg yang I dah terjatuh cinta at, so abaikan je harga dan brand yang tak terjangkau tu

Brand Fendi, RM8,065

Sunday, March 13, 2016

Beg Beg Comel Lote!

Saya minat beg cumel cumel dengan bentuk yang super unique <3
Tapi tak mampu pulak nak beli haha
story of our lives kan?

Anyway, jom saya belanja gambar je..

76 MYR WITHCHIC.COM

Saturday, March 12, 2016