Monday, February 22, 2016

Review Movie : Crazy Little Thing Called Love


#CintaMonyetAlert



So movie ni mengisahkan sorang budak sekolah menengah bernama Nam yang sangat tak menarik, hitam dengan glasses dengan bracesnya.
Cerita ni start time umur dia 14, saat dia jatuh crush kat sorang laki senior yang hensem bernama Shone. Dengan bantuan rakan-rakannya yang tak kurang ketidakmenarikannya, dia cuba untuk mendapatkan perhatian lelaki tu.

Dia ni kira obses gila la dengan laki tu, stalking sana sini.

Tengah tengah tu si Nam


Laki hensem jatuh cinta dengan pompuan hodoh? Memang impossible la kan.
So si Nam ni sedikit demi sedikit cuba untuk mengubah penampilannya sampai la dia
berhasil jadi cantik putih gebu (padahal sebelum ni hitam macam arang! guna sabun mana nih?!)
gigi tersusun rapi, rambut rebonding gitu and mata tetiba boleh nampak tanpa guna glasses (LASIK kot!)..

Nam ni puteh gebu ofkos lah cantek



ni pulak si Shone.. Mario Maurer ke ntah nama real dia, banyak peminat sbb hensem but nampak biasa je to me haha

Tapiiiiiiiiiiii kan lepas cantik tu, lain yang diharap lain pulak yang dia dapat.
Niat nak memikat si Shone tu tapi, kawan si Shone, si Top tu pulak yang jatuh hati kat si Nam ni.
Si Nam tu terima je si Top tu walaupun dia tak sukakan si Top tu just because dia nak rapat lagi dengan si Shone tu.
Sebab dia was kinda gelpren si Top tu, dia start la lepak dengan geng-geng cantik dan kacak  dan glamer kat sekolah...melupakan kawan dia yang tiga orang yang tak beberapa nak cantik tu..
(kenapa movie ni klise sangat?! Tak boleh ke for once, people tak lupa daratan?!)
Anyway, si Shone tak dapat, kawan-kawan pun tak ada.
So cantik pun takda guna kan?
Tapi last-last dia konfes jugak "AKU CINTA PADAMU"
kat Shone...tapi Shone ngaku dia dah ada si Pin pulak.. (PIN ni sape huh?!)
So Nam pegi US, and Shone jadi football player.
Sebelum diorang 'berpisah', Shone bagi Nam satu scrapbook,
dalam tu ada banyaaaaaaaaaaaaaaaaak gambar si Nam yang dia curi-curi amik..
Rupa rupanya si Shone ni pon suka kat si Nam dari duluuuuuuuuuuuuuuuuuu lagi.
(Yang ni rasanya memang wujud dalam movie je kot....sebab si Nam ni takde kualiti lain pun yang boleh membuatkan people suka kat dia - kalau dia baik ke ape ke maybe la someone might fall in love wiith her..tak caya lah a 'nothing' like her boleh membuatkan orang jatuh cinta kat dia)
9 tahun kemudian, jumpa balik.
Shone bagitau dia dah lama tunggu Nam.
Nam pun tersengih sengih la.
yeay, reconciliation!

The end.


Cikgu diorang yang pathetic tapi lawak gak (beliau minat cikgu2 hensem )haha

rating: 6/10I don't like Nam, she has like zero nice quality about her, inside, although she went and became pretty on the outside.As for Shone, I don't like his cowardice acts.As for Top, I hate him for being so selfish.As for Pin, I hated her hairstyle at the end of the movie, wth?! 



2 comments:

  1. hahaha there's alot of thing yg akak tak puas hati dgn movie ni hahaha. tapi bena juak nak. camney lah nya boleh jadi kacak gia plus laki ya dah suka ngn nya dari dolok? what? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yalah tek...mun matanya tek boleh la make kontek lens, tapi mun dah bab muka alu puteh sekali dengan body ya, mmg susah mok diterimak juak... tp maybe sidak thai ada QuPuteh juak di sinun kali haha

      Delete