Sunday, February 28, 2016

Puan Harmomo dengan Kartina Aziz


(tu bekas Whiskas kosoooooooooooooong kat belakang tu sebagai penanda kemerosotan ekonomi di rumah sayaaaaaaaa haha)

Anyway, todak nak kongsikan pasal Kartina Ajis (Bukan nama sebenar, nama sebenar Kartina Aziz - nama serupa dengan sorang pelakon (ke penyanyi?) yang Fifi pun tak kenal which one, tapi suka pulak that name haha),
kat bawah ni:



(muka tak bersalah lepas puas bermain tarik tali dengan my shawl yang kaler biru kat belakang tu)

Kartina Ajis ni kucing yg orang buang depan rumah kitorang,
macamla rumah kitorang tu shelter kucing, every week org htr kucing pi situ!
But since si Tina ni berani mati (aka, berani sampai kucing-kucing tuan rumah pun tak berani nak sentuh mana mana makanan before si Tina ni kenyang........and dia kecik lagi, padahal my own kucings besar besar tong gas (?) dapur belaka)
Fifi decided to besarkan dia.

Tapi not a good decision sbb si Tina ni:
1. Penggigit. -Hari hari kalau tak gigit Fifi mmg tak sah.
2. Penakut. - Sebarang benda benda baru akan membuatkan beliau terbang lari.
3. Tak suka dipegang. - tapi kucing are made untuk dipegang, ye tak? haha
4. Senyap. - Kadang kadang tak perasan kene locked up dalam mana mana room!
5. Suka bersembunyi. - Susah time nak balik kampunggggggggggg!

So jarang jarang nampak muka dia.
and jarang jarang time nak balik kampung dia menyerah diri masuk sangkar
(berlakulah aktiviti kejar mengejar dan persembunyian penjenayah every friday huhu)

Kurang ajar, but I love her anyway!

eh, you talking to me?

abaikan her...

(skil mengambil gambar yang sungguh hebat sampai hampir fully kabur dan setiap naskah disertakan dengan jari seagai signature hodoh..)



5 comments:

  1. So in love with your blog! You've got such a fresh style and it really is a pleasure to read it!
    Would you like to follow each other on GFC? If yes just let me know once done and I'll be right back!
    xoxo
    Patricia http://patriciacori.blogspot.ch

    ReplyDelete
  2. Samalah rumah kami pun selalu org buang kucing. Sebenarnya mama ni takut kucing tau Fifi tapi nak buat macam mana kesian bagi juga makan last dia asyik bertandang kat belakang rumah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tu la kan, tak suka when org buang kucing kat kawasan rumah tapi bila nampak kucing kucing tu jadi kesian pulak..

      Delete
  3. Alahai comeelnya nama kucing. Haha.
    Jarang nak jumpa nama kucing macam nama Tina ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. actually my sis yg jumpa kucing tu bagi her nama Martina Hingis (pemain tenis) and shortened jadi Tina, tapi lepas Fifi adopted her, terus bertukar jadi Kartina Aziz supaya ada la nampak melayu sikit :D

      Delete