Thursday, February 25, 2016

Princess Alma Perasan Comel






Hi there!

Today nak kongsikan pasal my niece aka anak sedara I yang bernama Alma Safiyyah.
Panggil Alma je although beliau yang serba perasan tu suka je to be called Princess Alma.

Ratu Selpi ni!

Beberapa bulan belajar cara nak buat shape 'Peace' tu betul-betul, and since usaha tangga kejayaan, akhirnya berhasil gak..haha

Anyway si Alma ni baru je masuk 4 tahun so mulut memang 24/7 non stop je..
The other day dia balik kampung with her mom,
we had this conversation la:

Alma: Kenapa makteh pakai tudung? Nak pi jalan-jalan ke?
Me: A'ah. Makteh kene pakai tudung, nanti Makteh nampak cantik. Makteh cantik kan? *fishing for pujian dengan tak malunya*
Alma: Tak cantik pun. *sungguh kejujuran itu something yg menyakitkan* Alma tak suka pakai tudung, panas. *teruskan menyambung cerita walaupun telah meranapkan hati maktehnya sebentar tadi* Haritu Alma pakai tudung tapi lepastu Alma bukak sebab rimas. *siap flip flip hair lagitu!*
Me: La, kenapa taknak pakai tudung? Nanti Tuhan tak suka tau. *suara separa garang, separa lemah ntah papa*
Alma: Taknakla. *muka monyok*
Me: Isk isk kalau dah besar nanti, kena pakai tudung. Wajib pakai tudung.
Alma: Alma taknak makteh.... *suara dah macam nak menanges dah*
Me: Wajib jugak! *suara garang sebab nak balas dendam atas hinaan sebentar tadi*
Alma: Alma taknaaaaaaaaaaakkkkkk.... *dah, air mata nak kuar dah*
Me: Okay, okay takpe takpe. *berenti sebelum si Ibu datang ngamuk kerana makteh dia asyik dera si anak beliau aja*


And then tada, a few months later, si Alma started to wear her hijab on her own, all day long tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Proud of you babeh!
*tak pasti la whether tu berkat nasihat kejam I atau hidayah Allah but I'm happy nonetheless*



Moga istiqamah ya princess!


2 comments: