Monday, February 22, 2016

Petua Sakit Tekak

Okay today nak kongsi petua menangani sakit tekak, since Fifi pon tengah mengalami sakit tekak sekarang ni (sangat tak best huhu)

moga cepat sembuh supaya boleh makan m&m banyak banyak haha



  1. Berkumur-kumur dengan air garam suam. (secawan air suam + setengah sudu teh garam)
  2. Mengulum bawang putih (WHAT?!!) (bawang putih potong kepada dua bahagian lepas tu masukkan dalam mulut belah kanan n kiri pipi)
  3. Minum banyak air (as usual kan haha)
  4. Madu. (masukkan dalam teh or minum begitu saja k)
  5. Tu je la kot from me haha
All the best guys! :)

6 comments:

  1. IM selalu minum air suam bebanyak, kalau tak menjadi jugak buat air asam jawa. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. asam jawa <3 tp heard somewhere asam jawa tu actually tak membantu langsung berdasarkan kajian sains tp xsure betul or x :D

      Delete
  2. Haha.ingatkan mnm tu petua ubat sakit tekak la td sbb gambo tu kuar

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha sorry for the misleading pic..Fifi tengah sakit tekak tp mengidam nak makan m&m :D

      Delete
  3. selalu mun kmk sakit tekak kmk nang minum air madu jak. haha ya pn parents yg paksa minum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kmk blum penah try madu, maybe one day la (ntah la kenak tp kmk xsuka madu sebab rasanya manis gilak huhu)

      Delete