Sunday, February 21, 2016

Demam Sorang-Sorang

Okay, this week tak balik kampung.
I was okay with that, tak kesah pun,
sebab it allows me to kemas rumah and relaks most of the time..

Tapi yesterday mula rasa tak sehat pulak,
tekak rasa tak selesa and kepala rasa heavy.
Ugh, demam ke? Lama dah tak demam, tetiba demam pulak?
Tidur pun terlajak after subuh sampai pukul 10 pagi,
and if it wasn't for anak jiran yang ketuk pintu kejutkan nak sedekahkan nasi lemak, sampai bila nak tidur tu entahla
(jiran I memang superb, every week memang akan masak something untuk disedakahkan to me - almaklumla I je jiran diorang - altho I tak pernah lagi pi sedekahkan anything yang I masak to diorang sebab skill memasak I di bawah paras negetip!)


So semalam tidur tak selesa habis sebab tekak rasa macam kertas pasir je.
Sungguh, I rasa downnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn sangat, since
dahla sakit, sorang sorang pulak tu at my quarters
nak ngadu pun echoes dia pegi my own telinga je
Even my kucing yang merengek-rengek kat tepi tu pun was ignored je.

So today, bangun pagi, expectation to get better lah,
since yesterday, berbotol-botol air mineral dah diteguk,
but turns out, Allah ada plan lain untuk meningkatkan my patience..
Tekak makin sakit, kepala makin heavy, mood makin teruk huhuhu
Mom called tanya khabar pun nak tak nak je bersembang with her
Ah, tidur, duduk, makan, minum, mandi sume tak selesa.

Tapi earlier, my jiran datang lagi
this time dia bagi Sup Ayam with some ikan masak sos
Alhamdulillah, walaupun sakit, gembira sangat sangat sebab today tak perlu masak, yeay!
Maybe tu blessing in disguise la, Allah tahu I sakit so He helped out a bit..
(Like I said, jiran I memang superb!)
Papepun, I learned to be patient these two days.
So it's a good thing after all, but hopefully esok I'll get better sebab nak keje.

Doakan I k?

The sick girl,
Fifi.

No comments:

Post a Comment