Saturday, November 14, 2015

Makna Lagu: What Do You Mean by J.B.


What do you mean? Oooh
When you nod your head yes

Apa maksudmu
apabila kau anggukkan kepalamu menandakan ya

But you wanna say no
What do you mean? Heeey
When you don’t want me to move
But you tell me to go
What do you mean?
What do you mean?
Said we’re running out of time
What do you mean?
Oh oh oh What do you mean?
Better make up your mind
What do you mean?


Tapi kau ingin mengatakan tidak
apa maksudmu?
Pabila kau tak ingin aku berganjak
tapi kau menyuruhku pergi
apa maksudmu?
apa maksudmu?
Kau katakan kita kesuntukan masa
Apa maksudmu?
Apa maksudmu?
Lebih baik kau buat keputusanmu
Apa maksudmu?

You’re so indecisive of what I’m saying
Trying to catch the beat, make up your heart.
Don't know if you're happy, or complaining.

Kau sungguh ragu akan kata kataku
Cuba untuk memahamimu, buatlah pilihan hatimu
tak tahu apakah kau gembira atau hanya mengadu

Don’t want for us to end where do I start
First you wanna go to the left and you want to turn right
Wanna argue all day, making love all night.

Ku tak mahu kita berakhir, dimana harusku mulakannya
Mulanya kau mahukanku ke kiri, kemudian kau mahuku kekanan
Ingin bertengkar sepanjang hari dan bersamamu semalaman

First you up and you’re down and then between

Sekejap kau gembira, sekejap kau bersedih dan seterusnya kau ditengah tengah

Ohh I really want to know…
What do you mean?

Oh, aku benar benar ingin tahu
apa maksudmu?

When you nod your head yes
But you wanna say no
What do you mean?
When you don't want me to move
But you tell me to go
What do you mean?
What do you mean?
Said we’re running out of time
What do you mean?
Better make up your mind
What do you mean?

Bila kau anggukkan kepalamu ya
tapi kau ingin mengatakan tidak
apa maksudmu?
Pabila kau tak ingin aku berganjak
tapi kau menyuruhku pergi
apa maksudmu?
apa maksudmu?
Kau katakan kita kesuntukan masa
Apa maksudmu?
Lebih baik kau buat keputusanmu
Apa maksudmu?

You’re overprotective when I’m leaving
Trying to compromise but I can’t win
You wanna make a point but you keep preaching
You had me from the start won’t let this end
First you wanna go to the left then you want to turn right
Wanna argue all day make love all night
First you up and you’re down then you're between
Ohh I really want to know…
What do you mean? Ooh..

Kau tak inginkan ku pergi
Cuba untuk berkompromi tapi ku tak mampu untuk menang
kau ingin menyatakan sesuatu namun kau tetap berbicara panjang
Kau memenangiku dari mula, tak ingin ini berakhir
Mulanya kau mahukanku ke kiri, kemudian kau mahuku kekanan
Ingin bertengkar sepanjang hari dan bersamamu semalaman
Sekejap kau gembira, sekejap kau bersedih dan seterusnya kau ditengah tengah
Aku benar benar ingin tahu
apa maksudmu?

When you nod your head yes
But you wanna say no.
What do you mean? (oh what do you mean)
When you don’t want me to move
But you tell me to go
What do you mean?
I wanna know
Oh what do you mean?
(Ooh)
Said you’re running out of time
What do you mean? (ah baby)
Oh oh oh what do you mean?

Bila kau anggukkan kepalamu ya
tapi kau ingin mengatakan tidak
apa maksudmu?
Pabila kau tak ingin aku berganjak
tapi kau menyuruhku pergi
apa maksudmu?
Kau katakan kita kesuntukan masa
Apa maksudmu?
Lebih baik kau buat keputusanmu
Apa maksudmu?

Better make up your mind
What do you mean?
When you nod your head yes, but you wanna say no
What do you mean?
(You're so confusing baby)

Lebih baik kau buat keputusanmu
Apa maksudmu?
Bila kau anggukkan kepalamu ya, tapi kau ingin mengatakan tidak
apa maksudmu?
(kau sungguh mengelirukan sayangku)


Heyyy, when you don't want me to move, 
But you tell me to go
What do you mean?
What do you mean?
Said we're running out of time
What do you mean?
Oh oh oh what do you mean?
Better make up your mind 
What do you mean?

Pabila kau tak ingin aku berganjak
tapi kau menyuruhku pergi
apa maksudmu?
apa maksudmu?
Kau katakan kita kesuntukan masa
Apa maksudmu?
apa maksudmu?
Lebih baik kau buat keputusanmu
Apa maksudmu?

okay, bsically lagu ni pasal JB n a girl la kan. Ramai yang kata its about Selena Gomez tapi whatever la, nobody knows for sure sebab dia takde pulak statekan yang lagu ni pasal Si Selena tu. Anyway, First part to pasal JB frust sebab pompuan tu tak pandai nak buat keputusan, kejap tu kejap ni. and then the girl pulak cakap lain, tapi buat lain camtula.Si JB cuba la nak fahami pompuan ni gak tapi sukar la..Tapi apapun si JB ni taknak hubungan diorang berakhir walau macammanapun sebab hati dia dah milik pompuan tu from the start. Not sure whether tu apa yang dia rasa or just as marketing thingy je la kan, keep your mind open la :)

No comments:

Post a Comment