Saturday, May 2, 2015

Makna Lagu: Prayer in C by Lilly Wood

Nope, takkan bercerita panjang lebar pasal lagu ni,just nak sampaikan maksud dia je. Sesimple mungkin.


[Verse 1](x2) 
Yeah, you never said a word 
You didn't send me no letter 
Don't think I could forgive you

See, our world is slowly dying 
I'm not wasting no more time 
Don't think I could believe you

[Verse 2] 
Yeah, our hands will get more wrinkled 
And our hair will be grey 
Don't think I could forgive you

And see, the children are starving 
And their houses were destroyed 
Don't think they could forgive you

Hey, when seas will cover lands 
And when man will be no more 
Don't think you can forgive you

Yeah, when there'll just be silence 
And when life will be over 
Don't think you will forgive you

[Verse 1](x2)
[Verse 2](x1)


Sekali dengar macam best je muzik dia, dua kali dengar, macam pelik je, tiga kali dengar dah on the way to kekufuran dah tu.
Lagu ni pasal si penyanyi and penulisnya tidak beberapa yakin dengan kewujudan and kuasa Tuhan. Diorang menyalahkan Tuhan atas semua kesengsaraan yang ada kat dunia ni. And lastly diorang rasakan bahawa pada akhirnya nanti Tuhan sendiri akan menyesali segalanya.
I wont judge, if you suka lagu ni then go ahead, keep menyanyi lagu ni to the top of your lungs. Tapi if you're seorang budak Melayu, yang agamanya Islam, you know what to do, jangan menjadi mangsa benda duniawi cenggini.

No comments:

Post a Comment