Monday, March 14, 2016

Polymer Clay kat Malaysia

Hollla peeps..assalamualaikum n salam sejahtera~

Today Fifi nak talking talking sikit fasal bende alah ni..(sori kalau gedik terover di sana, I heard being gedik boleh buat korang pemes memes! Bahan bukti? -) bukak insta, tap explore, menjelma la gambo2 minah GEDIK yang berbilliyen likes nya..)

Anyway, back to the topic, apa itu polymer clay?

Jawapan: Tanah liat yang liat dan boleh dibako dalam oven jadi keras ala2 batu gitu. (2 markah)

Ade la berjuta-juta brand tanah liat ni but ade beberapa jenis je yang femes sikittttt:

Fimo, Kato, Cernit, dan Sculpey.

Kalau brand yang murah-murah tak feymes tu banyak, tak mampu den nak mengatalogkan semuanya.

Anyway, Polymer Clay ni for what hah? For kids to play play ke? (Speeeeking tak reti, diam je la fi!)


Jawapan:  Untuk buat keychain, pokemon, miniature stuff (cakes???) dan manikkkk u ols! (lebih simpelnyer, untuk buat pape yang berkenan dihati dan dijantung dan diperutmu la..) (17 markah)

Contoh:



Comel lote kan brader?

I dah buat dah satu, yu ol bile lagi?

Anyway. for those yang interested, ade bape places to go untuk beli Polymer Clay ni, Online je..

1. Malaysia Clay Art.

-Clay jenama diorang sendiri.
-Harga sederhana je
-postage standard je
-tapi servis TIP TOP!
-pilihan item agak okey, perfect gitu
-log in website

Review saya pasal Website ni kat sini.

2. www.craftiviti.com

-Clay jenama Sculpey n Fimo
-Harga berpatutan (for branded item laaa)
-Servis agak AMAZING
-Banyak pilihan item
-login website

3. Claystationyong

-Clay jenama ntahapantah gak
-harga agak murah
-pilihan okey la, tp...
-Add FB Shirlyn Yong

SERVIS TERLALU TERUK


4. Beading.my

-clay Fimo n Monsterkraft je ade
-takda stok mostly
-item lain untuk digunakan wif clay murah!
-log in website
-I suke this website, saja nak tambah hehe

5. Crafthaven

-Clay Fimo
-Stok limited
-Postage MAHAL giler!
-log in website



Ni la contoh hasil kerja saya :)





















4 comments:

  1. Aww this is cute. Baru tau pasal benda ni. I'm a lame old people. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lol its not that famous in Malaysia yet am addicted to it because my inner childishness is too hard to ignore

      Delete
  2. Salam Cik,

    Saya Syahmi dari http://hidup.my/ dan ingin menjemput untuk review
    laman web kami. Kami sangat hargai jika Cik boleh review laman web kami.
    Cik boleh hubungi saya dengan maklumat di bawah.

    Terima Kasih.

    Syahmi
    syahmiruhaizat@gmail.com

    ReplyDelete
  3. Ouch..informasi berguna babe...i am searching for it untuk finishing my mascot paws,sock paws tooth bla bla bla..thanks ya! Do add ig @mazleesuparman i ade buat mascot..ouch

    ReplyDelete