Friday, September 5, 2014

Makna Lagu: Stay With Me by Sam Smith



Hola gojes!-gojes sume. Lame tak hupdate blog ni *most of the updates adalah ber-cap auto-publish lately* so here goes lagu yang tengah feymes sekarang ni, Stay With Me. Untuk pengetahuan umum uolss, I tak minat lagu ni at all haha.

"Stay With Me"

[Verse 1:]
Guess it's true, I'm not good at a one-night stand
But I still need love 'cause I'm just a man
These nights never seem to go to plan
I don't want you to leave, will you hold my hand?

[Verse 1:]
Kurasa ianya memang benar, ku tak pandai dalam 'one night stand' (one night stand tu kira 'baru jumpa - have sex - bye bye' kind of relationship la bg yg xtau tu)
Tapi kumasih perlukan cinta kerana aku hanyalah seorang lelaki biasa
Malam malam seperti ini (merujuk kpd one night stands la tu..) tak pernah seperti dirancang
Ku tak ingin kau pergi, sudikah kau memegang tanganku?


[Chorus:]
Oh, won't you stay with me?
'Cause you're all I need
This ain't love, it's clear to see
But darling, stay with me

[Chorus:]
Oh, sudikah kau tinggal menemaniku
Kerana hanya kaulah yang aku perlukan
Ini bulan cinta, sayang, ia memang jelas bukan
Tapi sayang, tinggallah menemaniku di sini

[Verse 2:]
Why am I so emotional?
No, it's not a good look, gain some self-control
And deep down I know this never works
But you can lay with me so it doesn't hurt

[Verse 2:]
Kenapa aku terlalu emosional?
Tidak, ia bukan sesuatu yang menarik, kawal dirimu
Dan jauh disudut hariku, kutahu hubngan ini takkan berjaya untuk kita
Tapi kau boleh baring menemaniku, supaya aku tak terlalu terluka olehnya

[Chorus 3x]

Makna lagu:

TBH (itu 'to be honest' u ols!) Fifi rasa lagu ni simpel mimpel je, xde yang menarik n unless korang prostitute ke or bartender ke or whatever yang over the top over-sosial tu, korang takkan dapat nak kaitkan lagu ni dengan diri korang, at all.

Anyway, lagu ni pasal one night stands la. Diorang pakat nak have sex for fun je, xnak ade hubungan cinta bagai. Tapi biasala kan, hati manusia bukannya hati ayam, of course la terkadang tu ade sangkut sikit rasa sunyi dan rasa ingin ditemani  dalam diri. Tu la yang berlaku dalam lagu ni, laki tu tau yang one night stand tu just untuk semalam je but terkadang tu dia nak jugak cuddling bagai.

You see? Kawen je, kan SENANG!

Tada, thats all for now ;)

p/s: nak request lagu, just leave a note somewhere ;)

No comments:

Post a Comment