Wednesday, September 10, 2014

Kaki Novel : Shopping Online?

Assalamualaikum sume..

Harini Fifi nak sharekan kat mane nak beli novel Malay or novel BI aka English dengan cara online ni. Entri ni khas for yang takde mase nak keluar gi kedai buku ataupun yang ade mase nk kuar tapi kedai pulak takde..sebab shopping online ni best!

Anyway, tak yah risau bab kene tipu okey, sebab list ni khas untuk kedai online yang boleh dipercayai.


Bagi peminat novel BI macam Fifi ni, ade beberape tempat strategik untuk korang membelek belek novel kegemaran korang..sesetengahnya lebih murah dari kat kedai tau!

1. Debookroom.com

This one kedai buku English je la..harga novel boleh tahan murahnya, mostly dalam rm30 camtu je sebijik. Kalau kat kedai biasa rm35 camtu harganya. Semalam Fifi gi survey, okey gak la kedai tu, ade offer bagai. Tapi Fifi tengah jimat duit at the moment, tak leh shopping agi hehe (2 minggu ni dah rm300 duit habes on books, mom pun dah naik risau dah ni haha). Kalau korang nak preorder novel pilihan korang pun okey gak.

2. Booklovers.com.my

Kedai ni based kat Sabah..Tapi my favorite la so far. This one lebih kurang je dengan Debookroom, tapi Fifi suke shopping sini becoz of a few reasons. Sesetengah buku dia lagi mahal daripada Debookroom, tapi Fifi suke staf diorang sebab efisien gitu. Kalau korang pernah carik sebijik buku tapi tak pernah jumpe kat mane mane kedai, cer tanye diorang..inshaallah ade stok diorang. Hari tu Fifi beli tiga buah buku from diorang. Preorder punye sebab novel yang Fifi nak tu diorang takde jual. First day Fifi requestkan, second day dia dah reply bersama dengan details dah, third day dah posted, sixth day sampai umah. Suke! Anyway, harga pun lebih murah dari kedai biasa like MPH dan Popular. Nanti kalau rajin, Fifi reviewkan kedai ni hehe



3. bookxcessonline.com

This one kalau korang kenal dengan Big Bad Wolf and suke gi sale tu, korang boleh la gi jenguk site ni. Dia jual berbelas je sesetengah buku! Tapi yang menyedihkannya pilihan diorang sikit je..

4. kinokuniya.com

This one banyak pilihan yang available stock punyer..tapi mahal giler postage. Postage to SEM RM8, ke SS RM 40. Saranan Fifi, gi cari buku yang korang nak tu kat tempat lain dulu before pegi bookstore ni.

Novel Melayu (Fifi xde beli novel Melayu new, sume preloved, so Fifi bagi list je la kat sini)

belibukuonline.com.my
kedai-buku.com
bookcafe.com.my (buku keagamaan)
bukupopular.com (kedai buku Popular tu..)
fixi.com.my (buku Fixi je la yang ade)

No comments:

Post a Comment