Tuesday, September 16, 2014

Shop Review: Nicky's Handmade



Hola everyone! Korang pekabar? Best tak cuti sekolah?

Anyway, harini Fifi nak review sebuah online shop yang comel lote ni dulu: Nicky's Handmade.

Blog ni ade menjual pelabagai jenis kraf yang COMEL COMEL belaka tau!
Dan ape yang BEST kat sini ialah, harga semuanya berpatutan!

Meh la cuci mata kejap k..



Bracelet comel ni RM 25.00 je tau!

Wednesday, September 10, 2014

Kaki Novel : Shopping Online?

Assalamualaikum sume..

Harini Fifi nak sharekan kat mane nak beli novel Malay or novel BI aka English dengan cara online ni. Entri ni khas for yang takde mase nak keluar gi kedai buku ataupun yang ade mase nk kuar tapi kedai pulak takde..sebab shopping online ni best!

Anyway, tak yah risau bab kene tipu okey, sebab list ni khas untuk kedai online yang boleh dipercayai.


Bagi peminat novel BI macam Fifi ni, ade beberape tempat strategik untuk korang membelek belek novel kegemaran korang..sesetengahnya lebih murah dari kat kedai tau!

1. Debookroom.com

This one kedai buku English je la..harga novel boleh tahan murahnya, mostly dalam rm30 camtu je sebijik. Kalau kat kedai biasa rm35 camtu harganya. Semalam Fifi gi survey, okey gak la kedai tu, ade offer bagai. Tapi Fifi tengah jimat duit at the moment, tak leh shopping agi hehe (2 minggu ni dah rm300 duit habes on books, mom pun dah naik risau dah ni haha). Kalau korang nak preorder novel pilihan korang pun okey gak.

2. Booklovers.com.my

Kedai ni based kat Sabah..Tapi my favorite la so far. This one lebih kurang je dengan Debookroom, tapi Fifi suke shopping sini becoz of a few reasons. Sesetengah buku dia lagi mahal daripada Debookroom, tapi Fifi suke staf diorang sebab efisien gitu. Kalau korang pernah carik sebijik buku tapi tak pernah jumpe kat mane mane kedai, cer tanye diorang..inshaallah ade stok diorang. Hari tu Fifi beli tiga buah buku from diorang. Preorder punye sebab novel yang Fifi nak tu diorang takde jual. First day Fifi requestkan, second day dia dah reply bersama dengan details dah, third day dah posted, sixth day sampai umah. Suke! Anyway, harga pun lebih murah dari kedai biasa like MPH dan Popular. Nanti kalau rajin, Fifi reviewkan kedai ni hehe

Saturday, September 6, 2014

Makna Lagu: Maps by Maroon Five


Lirik

I miss the taste of a sweeter life
I miss the conversation
I'm searching for a song tonight
I'm changing all of the stations

Aku rindu akan kemanisan hidup
Aku rindukan perbualan itu
Kutercari-cari sebuah lagu malam ini
Ku menukar-nukar siaran

I like to think that we had it all
We drew a map to a better place
But on that road I took a fall
Oh baby why did you run away

Ku fikir dulu kita miliki segalanya
Kita lukis peta ke tempat yang lebih baik
Tapi di perjalanan itu, aku terjatuh
Oh sayang, mengapa kau lari

III
I was there for you in your darkest times
I was there for you in your darkest nights

Aku ada untukmu di saat-saat gelapmu
Aku ada untukmu di malam-malam tergelapmu

Friday, September 5, 2014

Makna Lagu: Stay With Me by Sam Smith



Hola gojes!-gojes sume. Lame tak hupdate blog ni *most of the updates adalah ber-cap auto-publish lately* so here goes lagu yang tengah feymes sekarang ni, Stay With Me. Untuk pengetahuan umum uolss, I tak minat lagu ni at all haha.

"Stay With Me"

[Verse 1:]
Guess it's true, I'm not good at a one-night stand
But I still need love 'cause I'm just a man
These nights never seem to go to plan
I don't want you to leave, will you hold my hand?

[Verse 1:]
Kurasa ianya memang benar, ku tak pandai dalam 'one night stand' (one night stand tu kira 'baru jumpa - have sex - bye bye' kind of relationship la bg yg xtau tu)
Tapi kumasih perlukan cinta kerana aku hanyalah seorang lelaki biasa
Malam malam seperti ini (merujuk kpd one night stands la tu..) tak pernah seperti dirancang
Ku tak ingin kau pergi, sudikah kau memegang tanganku?

11:11 : Kepercayaan Omputih!


11:11 tu merujuk kepada Jam.
11:11 pagi ke, 11:11 petang ke,
11:11 AM ke, 11:11 PM ke,
tak kisah la, asalkan pukul 11:11.