Friday, February 13, 2015

Rabun Mata!


Mata korang rabun tak?
Teruk mana?

Well Fifi rabun biasa je, rabun jauh.
Mata start kabur sikit tu time tahun 6.
Time tu ada test mata, and guess what?
Mostly tak nampak, kecuali yang beso-beso tu.
Tapi entah kenapa, bila diorang tanya yang kecik kecik tu, Fifi boleh pulak hafal yang budak before Fifi sebut.
Tak ke gila keje tu?

Well, salah pemeriksa tu jugak, tak check guna yang cangih2, kan dah kene cheat :D

Anyway, sejak tu Fifi rabun lah katakan.
Time form 1 sampai form 3, Fifi pakai glasses time perlu je, sebab entah kenape rase segan je nak pakai 24/jam.
Tapi in the end form 4 sampai sekarang, Fifi okay je pakai glasses ni.
Comel hape? :D

Tapi most of all Fifi pakai  sebab Fifi just found out yang lagi lama korang pakai glasses ala ala pakai tutup pakai tutup tu, lagi teruk mata korang.
So, jangan segan segan nak pakai glasses tu kalau tanak mata korang rosak lagit teruk :)

6 comments:

  1. dah lama tak pakai specs. rindu pulak XD sbb sekarang da biasa pkai contact lens. rasa selesa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fifi pulak belum tergerak nak try lens haha takut tercucuk mata sendiri :D

      Delete
  2. degree mata kmk 500 lebih. huwaa teruk gilaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. isk2 sama jak dgn kmk..xpa2 asalkan sik cecah 1000 oke la ya :D

      Delete
  3. Em, budak kaca mata ni memang comel sebenarnya..hehe.. (0-0) Teringin gak nak buka spek sebab nak gak pakai maskara and conteng2 mata. Tapi takut pakai lens. Guaner?huhu

    ReplyDelete