Sunday, July 13, 2014

Makna Lagu: Sing by Ed Sheeran



It's late in the evening
Ianya sudah lewat malam
Glass on the side
Gelas di sisi
I've been sat with you
Ku telah duduk menemanimu
For most of the night
Hampir sepanjang malam
Ignoring everybody here
Tak menghiraukan orang lain
We wish they would disappear
Kita berharap agar mereka terus hilang sahaja
So maybe we could get down now
Supaya kita boleh ke aktiviti seterusnya


I don't wanna know
Ku tak ingin tahu
If you're getting ahead of the program
Jika kau menginginkan apa yang aku inginkan
I want you to be mine, lady
 Ku ingin kau jadi milikku
To hold your body close
Ku ingin memelukmu erat
Take another step into the no-man's land
Mendekati dirmu seperti mana kau tak pernah didekati
For the longest time lady
Untuk masa yang lama
I need you darling
Ku memerlukan dirimu sayang
Come on set the tone
Nyatakan syaratmu
If you feel you're falling
Jika kau rasa kau sedang jatuh (cinta)
Won't you let me know
Katakanlah padaku
Oh-Oh-Oh-Ooh-Oh
Oh-Oh-Oh-Ooh-Oh
Oh-Oh-Oh-Ooh-Oh
Oh-Oh-Oh-Ooh-Oh
If you love me come on get involved
Jika kau menyayangiku marilah bersamaku
Feel it rushing through you from your head to toe
Rasailah dari kepala hingga ke jari kakimu
Oh-Oh-Oh-Ooh-Oh
Oh-Oh-Oh-Ooh-Oh
Oh-Oh-Oh-Ooh-Oh
Oh-Oh-Oh-Ooh-Oh

Sing!
Nyanyilah
Oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh [2x]
Oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh [2x]
Louder!
Lebih nyaring!
Oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh
Oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh
Sing!
Nyanyi!
Oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh
Oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh

This love is a blaze
CInta ini sebuah api yang membara
I saw flames from the side of the stage
Ku dapat lihat api di tepi pentas ini
And the fire brigade comes in a couple of days
Dan pihak bomba akan sampai dalam beberapa hari
Until then we got nothing to say and nothing to know
Saat itu tiada apa yang akan kita kongsikan
But something to drink and maybe something to smoke
Tapi mungkin ada sesuatu untuk diminum dan dihisap (rokok)
Let it go until I wrote a change
Biarkan ia pergi sehinggalah kukatakan sebaliknya
Singing we found love in a local rave
Tika menyanyi kita menemui cinta dalam sebuah kelab biasa
No, I don't really know what I'm supposed to say
Tak, ku tak tahu apa yang harus kunyatakan
But I can just figure it out and hope and pray
Tapi ku boleh saja mencuba dan berharap dan berdoa
I told her my name and said, "It's nice to meet ya."
Ku beritahu namaku dan katakan, "Ianya suatu pengalaman yang menarik bertemu anda."
And then she handed me a bottle of water with tequila.
Dan kemudian dia memberiku sebotol tequila.
I already know she's a keeper
Ku sudah tahu bahawa dia sesuai sebagai seorang isteri dan ibu buatku.
Just from this one small act of kindness I'm in deep
Atas satu perkara ini ku tahu ku telah jatuh (cinta) makin dalam
If anybody finds out
Jika seseorang mendapat tahu
I'm meant to drive home but I've drunk all of it now, not
Ku berniat untuk balik namun Tequila itu telah kuhabiskan, bukan
Sobering up we just sit on the couch
Makin tersedar (dari kemabukan) kami duduk di sofa
One thing led to another
Satu perkara menjurus kepada perkara lain
Now she's kissing my mouth
Dan sekarang dia sedang menciumku

I need you darling
Ku memerlukan dirimu sayang
Come on set the tone
Nyatakan syaratmu
If you feel you're falling
Jika kau rasa kau sedang jatuh (cinta)
Won't you let me know
Katakanlah padaku
Oh-Oh-Oh-Ooh-Oh
Oh-Oh-Oh-Ooh-Oh
Oh-Oh-Oh-Ooh-Oh
Oh-Oh-Oh-Ooh-Oh
If you love me come on get involved
Jika kau menyayangiku marilah bersamaku
Feel it rushing through you from your head to toe
Rasailah dari kepala hingga ke jari kakimu
Oh-Oh-Oh-Ooh-Oh
Oh-Oh-Oh-Ooh-Oh
Oh-Oh-Oh-Ooh-Oh
Oh-Oh-Oh-Ooh-Oh

Sing!
Nyanyilah
Oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh [2x]
Oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh [2x]
Louder!
Lebih nyaring!
Oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh
Oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh
Sing!
Nyanyi!
Oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh
Oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh

Can you feel it? All the guys in here don't even wanna dance
Dapatkah kaurasakannya? Lelaki lelaki di sini bukannya ingin menari
Can you feel it? All that I can hear is music from the back
Dapatkah kau rasakannya? Semua yang dapat kudengari ialah muzik dari belakang itu
Can you feel it? Found you hiding here so won't you take my hand darling
Dapatkah kau rasakannya? Kutemui kau bersembunyi di sini, maka peganglah tanganku sayang
Before the beat kicks in again
Sebelum muzik itu makin kuat lagi
Can you feel it?
Dapatkah kau rasakannya?
Can you feel it?
Dapatkah kau rasakannya?

Sing!
Nyanyilah
Oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh [2x]
Oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh [2x]
I need you darling
Ku memerlukan dirimu sayang
Come on set the tone
Nyatakan syaratmu
If you feel you're falling
Jika kau rasa kau sedang jatuh (cinta)
Won't you let me know
Katakanlah padaku
Louder!
Lebih nyaring!
Sing!
Nyanyilah
If you love me come on get involved
Jika kau menyayangiku marilah bersamaku
Feel it rushing through you from your head to toe
Rasailah dari kepala hingga ke jari kakimu
Louder!
Lebih nyaring!
Oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh [2x]
Oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh [2x]
Sing!
Nyanyi!

Makna Lagu:

Pasal sorang laki jumpa sorang pompuan kat kelab malam. Diorang mabuk and then, well ape yang jadi when pompuan meets lelaki pun terjadi. In this case, laki tu jatuh cinta dengan pompuan tu sebab pompuan tu memahami dia cenggitu. Pergaulan bebas camni sesuatu yang biasa bagi orang Barat dan sadly makin menjadi biasa jugak kat bandar sana.

Seriously, lagu ni sangat tak sesuaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii untuk diminati, and Fifi tak suke jugak wif lagu ni tapi perkongsian ini Fifi buat gak untuk maklumat for those yang 'ter' suka lagu ni, harap korang sedar apa yang korang dok nyanyi, that's all.

No comments:

Post a Comment