Wednesday, May 7, 2014

Oh, Tengok Tu, Hello Katy La!

Assalamualaikum and Peace be upon You ols!

Hari ni nak bercerita pasal Hello Kitty pulak hehe


Mesti korang kenal kan dengan Hello Kitty ni?
Kartun comel dari Jepunnnnnnnnnn ni glamer time Fifi kecik-kecik dulu sampaila sekarang.
Tak tau nape, cerita die bukan best sangat pon (Shin Chan is BETTER la! <- peminat setia Shin Chan yang gile-gile tu hehe)

Anyway, nape nak bercerita pasal Hello Kitty pulak ni?

Well, sebab haritu........ade adegan menggelikan hati antara Fifi and mom.

:)

Hari tu mom masuk bilik dia and then tukar cadar tilam bagai, hari kemas bilik la katakan.

Fifi sebagai sorang anak yang malas nak membantu ibunya, lepak kat dapur je, sarapan. Pukul 10 pagi, cutiiiiiiiiiii punya pasal, tido lewat, bangun lagi la lewat hehe



And then tetiba je mom panggil:

Mom: Fi, tengok!
Me: Orang tengah sarapan la.
Mom: Tengok la!
Me: Kan dah cakap, tengah sarapan. 
Mom: Kejap je, tengok la! (sayang my mom, tapi dah mule dah rase kureng happy)

Finally, Me: Okay. Tinggalkan sarapan atas meja and pergi 'mengamuk' ke bilik beliau..


Sesampai kat sana (beberapa langkah je tu..)... Mom memandang sekilas cadar baru beliau..

Mom: Helo KAty! (gelak)
Me: (tengok cadar, ade gambar besar-besar Hello Kitty kat situ and then cari KATY, kucing kitorang yang mom dok sebut) Ape? (tak paham langsung kenape dia cakap 'Hello Katy' padahal kucing tu takde pon dalam bilik tu - and berckap dengan kucing sangat la biasa dalam rumah kitorang, jangan dok heran)
Mom: Helo Katy la!
Me: Hah?
Mom: Tengok, Hello Katy lah!
Me: (Tengok cadar, tengok my mom, berfikir kejap) Oo, Hello Kitty! Kitty la mak! Kittty!

Mom: Hah? Oh, dah terbiasa dengan Katy, Kitty tu tolak tepi dah. Hello Katy je la, same je pun.

Me: What???

So detik itu la bermulana nama Hello Kitty digantikan dengan Hello Katy kat rumah kitorang.
Mom I macam-macam je. <3




4 comments:

  1. mesti comelll jer masa mak akak ckap Hello Katy tu kan ? hihi ^^

    ReplyDelete
  2. @Miss November ofc la, kalau tak bukan Mak Fifi namanya hehe

    ReplyDelete
  3. hehe ..Hello Katty .. cute juge meh :)

    ReplyDelete
  4. @Alynn Azman comel sebab pink tapi other than that bagi fifi tak la :3

    ReplyDelete