Saturday, May 31, 2014

Tips English : Beza Further dan Farther



Farther dengan Further bukan berbeza ejaan je tau!

Farther tu korang boleh kira jarak yang dinyatakan.
Further tu korang tak boleh kira jarak yang dinyatakan.

Contoh jarak yang gunakan farther ialah jarak antara mata kanan dan mata kiri.
Contoh jarak yang menggunakan further ialah, menyatakan ingin menyambung pelajaran lebih jauh lagi (ke peringkat yang lebih tinggi)

Tu je, klik nuffnang? thanks :)

My Obsession vs My Addiction

Peace be upon everyone!

Hari ni we are gonna talk bout obsesi dan addiksi(???) pulak. Korang ada apa-apa obsesi atau addiction? Well Fifi ada banyak :D

*gambo sume encik Google sebab tengah tunggu ada duit beli camera*



Kamus. 

Ni obsesi time form 4 to form 5 je. Sempat kumpul sampai lima bijik je pasai bajet dah takde. Time form 4 to form five tu bajet ade sebab time tu Fifi gunakan duit yang Fifi menang award mana mana kat sekolah untuk beli kamus tu..sekarang dah keje, banyak pulak bende lain yg lebih penting. Lima je, tapi beratus gak duit habis dibuatnya. Yang Fifi guna mostly sebijik je, tapi dah minat kan, mom geleng kepala je.



Pensel tekan.

Sejak dulu lagi dah minat kumpul pensel tekan ni...tapi..susah benar nak mengekalkan koleksi Fifi! Anyway, sekarang ni pensel tekan Fifi ada lebih kurang lima belas je lagi, kumpul since last year. Kalau ikutkan, nak cecah 50 sepatutnya tapi my lil brother sukela sangat nak menculik pensel2 kesayangan Fifi. Tiap2 minggu ade je yang hilang. Bila ditanya, tersengih2 je. Bila diberi duit suh beli sendiri taknak. Bile diberi pensel yang dibeli ekstra, magikally boleh hilang dalam masa 24 jam pulak! Makan ke hape? Ni la ketagihan yang dok buat my sis geram kekadang..tak boleh jalan dengan kedai buku/stationeries sikit, sure la ada pensel yang Fifi kebas..

Thursday, May 29, 2014

Freebie: Chocolate Chrome Theme


Download SINI or pergi SINI

p/s: Sedekahkan klik satu? SiNI Thanks

Makna Lagu: Chandelier by Sia


*Chandelier tu merupakan perhiasan lilin bergantungan kat siling*

I tak minat lagu ni but someone I knew does. Saje je nak bagi hint2 kat die bende ape yang die dok minat sangat ni~

Wednesday, May 28, 2014

Liebster Award : Fifie Feyca

Kene tag dengan Cik Feyca pulak kali ni :3 Thanks tau sudi tag :)


1. Lagu yang menggambarkan perasaan anda sekarang.
Happy by Pharrell Williams ~ Musim together2 with family and friends sebab cuti
2. Cerita yang mengambarkan kehidupan anda sekarang
Snow White ~ Sebab sekarang ni cuti, paham2 ajela..

Sunday, May 25, 2014

Edit Blog : Heart oh Heart Template

*cewah, name kemain lagi*




Open in New Tab for FULL VIEW..Hmm..image kurang kualitinya sebab : entah.



Go! Go! Team Malaysia!


Excited menunggu perlawanan pukul lima nanti..
My sis dari tadi dah tercanguk depan tivi tu :D

p/s: Always a big fan of Lee Chong Wei <3

Friday, May 23, 2014

Freebies: Flag Negeri Comel!

*ceh, memandai je letak 'comel' kat belakang tu..*

Peace be upon you ols!!!

Anyway, harini Fifi nak bagi freebies Flag Negeri pulak..

Fifi designkan simple jer, (sebab tak reti kalau komplikated) untuk digunakan kat blog ni sebab ramai yang tak tau Fifi ni blogger Sarawak (yes, kitak-kitak orang sekalian, kamek pun orang Sarawak!) *high five*), penat-penat je speaking 'Semenanjung', rupa-rupanya dia pun orang Sarawak, sape malu? Gua jugak :D

Cer tengok kat Sidebar tu, Fifi dah guna dah? Korang bila lagi? *angkat kening*

  

Makna Lagu: Do You Wanna Build A Snowman


Lirik:

Do you wanna build a snowman?
Adakah kau ingin membuat orang salji?
C'mon out lets go and play
Marilah keluar, mari kita bermain
I never see you anymore
Aku tak pernah melihatmu lagi (jarang)
Come out the door
Jomlah keluar dari rumah itu
It's like you've gone away
Seakan kau telah pergi jauh
We used to be best buddies
Dulu kita sahabat rapat
And now we're not
Dan kini kitak tak begitu lagi
I wish you would tell me why
Kuharap kau sudi menjelaskan kepadaku mengapa
Do you wanna build a snowman?
Adakah kau ingin membuat orang salji?
It doesn't have to be a snowman
Tapi tidak semestinya orang salji 
(Go away, Anna)
(Pergilah, Anna)
Okay, bye
Okay, selamat tinggal..

Thursday, May 22, 2014

Doodle: Muslim Flower Girl!


1000 kali try lagi and Inshaallah doodle Fifi akan secantik doodel orang lain gak :D

Doakan Fifi k? :)

Anyway, klik sini kalau korang rase doodle ni comel nak bersedekah :)

Freebies: Icons Comel

Peace be Upon You All!

Just wanna share these wif you guys ;) (Can be used in Cbox and others)

Chicks!

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage