Wednesday, December 24, 2014

Penggunaan Perkataan 'Ever'

Hai Peeps!

Tadi time belek belek my chatbox ternampak seseorang tanya pasal penggunaan perkataan 'ever' ni so here we go! *I tak expert bab ni but I tried my best*


Makna:

1. Sepanjang masa / Sentiasa / Selalunya

cth: ever the man of action, he was impatient with intellectuals (translate lebih kurang: kerana dia merupakan seorang yang lebih mementingkan tindakan/perbuatan daripada sekadar berkata kata, dia berasa rimas akan hujanan fakta-fakta tidak bersandarkan bukti perbuatan)

2. Pada bila-bila masa

cth: nothing ever seemed to scare her (translate lebih kurang: seperti tidak ada apa apa yang mampu membuatkannya rasa takut )

3. Semakin bertambah / meningkat (dengan secara meningkatnya)

cth: "having to borrow ever larger sums" (translate lebih kurang: perlu meminjam jumlah yang lebih besar (daripada sekarang ni, kerana jumlah tu makin meningkat))

4. Untuk menekankan ayat apabila ayat dituturkan dalam keadaan marah atau penuh emosi. Selalunya digunakan dalam soalan (secara retorikal dan tak percaya mostly).

cth: will he ever stop? (translate lebih kurang: akankah dia akhirnya berhenti suatu hari nanti?)

Tuesday, November 18, 2014

Jangan Curi Laki Orang

The other day balik kampung
My sis yang pegi jemput from quarters
Actually mom nak taknak suh balik,
Tapi menggunakan tiket 'tak beberapa sihat lah mak.."
Akhirnya berjaya gak!

Anyway, today nak cite sikit pasal us aka kita aka me and mom
Cite ni time cuti haritu la
Fifi tengah elok mengulam belimbing kat meja makan
Mom tengah masak

Senyap.

Tiba tiba pulak mom keluar statement maut for me:

"Kalau nak cari laki, cari yang bujang. Jangan amik laki orang!"
Serius dan dingin suara wahai emak tika itu.
So I was like,

"Apa?"

Sebab mom sedia maklum akan beberapa PERKARA penting berkaitan Fifi:

i. Fifi baru je NINETEEN, muda sungguh nak kawen ni!
ii. Fifi ni dating pun tak reti, even laki ngorat pun xde nak melayan.
iii. Fifi ni kalau tak dipaksa, memang takkan kuar rumah LANGSUNG!

Bila masa pulak gua nak curi laki orang, makcik oi?

Rasa geli hati pulak
Tersinggung pun ada jugak
Muka gua ni muka gatal sangat ke?

Inshallah, selagi nyawa dikandung badan, takdenyer Fifi nak gi rampas laki orang.. sebab:

i. Gua kedekut, xsuka nak kongsi berkongsi gelap ni.
ii. Kalau dia boleh je buang bini dia or duakan bini dia for me, lebih tinggi peluang perkara tu akan berlaku kat gua gak! Tak nak gua!
iii. Nanti bini dia pi guna ilmu sihur or whatever on me sebab kacau laki dia, tak ke naya nanti?

Gua explainkan sume tu kat my mom but she still masih dengan amaran beliau...sebabnya my coworker laki..laki orang gak.. hmm..susah!

So gua senyap n teruskan mengulam belimbing. Mom teruskan memasak.

Tapi kan...mom tak tahu yang tiap kali berkesempatan anak dia ni xlupa berdoa moga dijauhkan daripada bende2 camtu..

Wednesday, November 12, 2014

Berubah Jadi Baik


Nak berubah jadi baik tak semestinya nak kena jadi jahat dulu
Kalau dah baik, berubah la jadi lebih baik
Tak rugi pun

Nak berubah memang tak mudah
Susah gila, tahap gaban ada la
Seksa and menderita perkara biasa

Saturday, October 11, 2014

Makna Lagu: Invisible by Hunter Hayes

"Invisible"



Crowded hallways are the loneliest places
For outcasts and rebels
Or anyone who just dares to be different
And you've been trying for so long
To find out where your place is
But in their narrow minds
There's no room for anyone who dares to do something different
Oh, but listen for a minute
Ruangan yang sesak selalunya tempat tersepi
Untuk yang terbuang dan yang memberontak
Atau sesiapa saja yang tidak mengikut arus
dan kau telah mencuba untuk jangka masa yang lama
Untuk mencari di mana tempatmu
Namun di minda mereka yang sempit
Tiada ruang untuk sesiapa yang berani untuk menjadi berbeza
Oh, namun dengarkan untuk seminit

Makna Lagu: A Whole New World by Aladdin

Maybe I takde keje kot, so here goes makna lagu A Whole New World by Aladdin untuk korang sume altho rasenyer takde yang nak amik tau pon, just sharing tho haha


Friday, October 3, 2014

Makna lagu: All About That Bass by Meghan Trainor

Sorry, Fifi rasa agak malas nak translate lagu ni words per words sebab beberapa sebab yang tak boleh nak really di explain hehe So I will keep it short je la..

Tuesday, September 16, 2014

Shop Review: Nicky's Handmade



Hola everyone! Korang pekabar? Best tak cuti sekolah?

Anyway, harini Fifi nak review sebuah online shop yang comel lote ni dulu: Nicky's Handmade.

Blog ni ade menjual pelabagai jenis kraf yang COMEL COMEL belaka tau!
Dan ape yang BEST kat sini ialah, harga semuanya berpatutan!

Meh la cuci mata kejap k..



Bracelet comel ni RM 25.00 je tau!

Wednesday, September 10, 2014

Kaki Novel : Shopping Online?

Assalamualaikum sume..

Harini Fifi nak sharekan kat mane nak beli novel Malay or novel BI aka English dengan cara online ni. Entri ni khas for yang takde mase nak keluar gi kedai buku ataupun yang ade mase nk kuar tapi kedai pulak takde..sebab shopping online ni best!

Anyway, tak yah risau bab kene tipu okey, sebab list ni khas untuk kedai online yang boleh dipercayai.


Bagi peminat novel BI macam Fifi ni, ade beberape tempat strategik untuk korang membelek belek novel kegemaran korang..sesetengahnya lebih murah dari kat kedai tau!

1. Debookroom.com

This one kedai buku English je la..harga novel boleh tahan murahnya, mostly dalam rm30 camtu je sebijik. Kalau kat kedai biasa rm35 camtu harganya. Semalam Fifi gi survey, okey gak la kedai tu, ade offer bagai. Tapi Fifi tengah jimat duit at the moment, tak leh shopping agi hehe (2 minggu ni dah rm300 duit habes on books, mom pun dah naik risau dah ni haha). Kalau korang nak preorder novel pilihan korang pun okey gak.

2. Booklovers.com.my

Kedai ni based kat Sabah..Tapi my favorite la so far. This one lebih kurang je dengan Debookroom, tapi Fifi suke shopping sini becoz of a few reasons. Sesetengah buku dia lagi mahal daripada Debookroom, tapi Fifi suke staf diorang sebab efisien gitu. Kalau korang pernah carik sebijik buku tapi tak pernah jumpe kat mane mane kedai, cer tanye diorang..inshaallah ade stok diorang. Hari tu Fifi beli tiga buah buku from diorang. Preorder punye sebab novel yang Fifi nak tu diorang takde jual. First day Fifi requestkan, second day dia dah reply bersama dengan details dah, third day dah posted, sixth day sampai umah. Suke! Anyway, harga pun lebih murah dari kedai biasa like MPH dan Popular. Nanti kalau rajin, Fifi reviewkan kedai ni hehe

Saturday, September 6, 2014

Makna Lagu: Maps by Maroon Five


Lirik

I miss the taste of a sweeter life
I miss the conversation
I'm searching for a song tonight
I'm changing all of the stations

Aku rindu akan kemanisan hidup
Aku rindukan perbualan itu
Kutercari-cari sebuah lagu malam ini
Ku menukar-nukar siaran

I like to think that we had it all
We drew a map to a better place
But on that road I took a fall
Oh baby why did you run away

Ku fikir dulu kita miliki segalanya
Kita lukis peta ke tempat yang lebih baik
Tapi di perjalanan itu, aku terjatuh
Oh sayang, mengapa kau lari

III
I was there for you in your darkest times
I was there for you in your darkest nights

Aku ada untukmu di saat-saat gelapmu
Aku ada untukmu di malam-malam tergelapmu

Friday, September 5, 2014

Makna Lagu: Stay With Me by Sam Smith



Hola gojes!-gojes sume. Lame tak hupdate blog ni *most of the updates adalah ber-cap auto-publish lately* so here goes lagu yang tengah feymes sekarang ni, Stay With Me. Untuk pengetahuan umum uolss, I tak minat lagu ni at all haha.

"Stay With Me"

[Verse 1:]
Guess it's true, I'm not good at a one-night stand
But I still need love 'cause I'm just a man
These nights never seem to go to plan
I don't want you to leave, will you hold my hand?

[Verse 1:]
Kurasa ianya memang benar, ku tak pandai dalam 'one night stand' (one night stand tu kira 'baru jumpa - have sex - bye bye' kind of relationship la bg yg xtau tu)
Tapi kumasih perlukan cinta kerana aku hanyalah seorang lelaki biasa
Malam malam seperti ini (merujuk kpd one night stands la tu..) tak pernah seperti dirancang
Ku tak ingin kau pergi, sudikah kau memegang tanganku?

11:11 : Kepercayaan Omputih!


11:11 tu merujuk kepada Jam.
11:11 pagi ke, 11:11 petang ke,
11:11 AM ke, 11:11 PM ke,
tak kisah la, asalkan pukul 11:11.

Wednesday, August 6, 2014

Tips English: Beza Envy dan Jealousy


Maksud Envy and Jealousy tu same je, rasa cemburu.

Bezanya? Well Envy tu hanya terhad kepada jeles sebab harta benda dan segala bende lain yang orang ade and korang takde.. Jealousy tu? Well, jealousy tu cemburu pada apa yang berlaku kat orang lain atau benda lain..

Thursday, July 24, 2014

Tips English: Beza Whom and Who

Peace be upon you all!

Today I nak kongsikan perbezaan Who and Whom pulak..Saje je nak membebel pasal bende ni,  nak membosankan korang korang sume sebab ramai yang tak tau beza dua bende ni :D


Anyway, back to the topic.

Who tu ape? Well who tu bermaksud 'siapa' (cth: who are you???)
Whom tu pulak? Whom bermaksud 'orang yang/yang dimaksudkan'. (wait a minute 'orang yang'? well cth: 'orang yang disebut-sebut tadi', cenggitu la penggunaannya)

Wednesday, July 23, 2014

Poem : Love Hurts


Who wants to get hurt?
Nobody.

Who gets hurt?
Everybody.

Love isn't easy, but it hurts easily

You can't deny it
You can't evade it
You can't skip it
You can't avoid it

You can only accept it

Because,
like I said,
love isn't easy, but it hurts easily.


Copyright: sweetmissfifi.blogspot.com/

Sunday, July 20, 2014

Shawl / Pahmina Hijab Tutorials Collection

Just thought I wanna share what I've found with you guys *hint hint, eid is nearing, go style your hijab niceeeeeeeeeeeeeeeeeeeely hehe*

cats

Lovely Hijab Tutorial With A Brooch

Tuesday, July 15, 2014

Konyku Sayang!


Kucing kat rumah, Fifi takde kat rumah.
Macam mana agaknya diorang kat rumah?
Even though mom, kakak and adik ada kat rumah, tapi Fifi still risau..
Sebab mom ancam nak "BUANG DIA KAT PASAR SEBAB NAMPAKNYA SI KONY TU DAH SAKIT NYANYUK KENCING MERATA"
My brother pulak ancam "TAK PAYAH BAGI MAKAN KONY TU, BAGI KEBULURAN MENGHABISKAN DUIT JE BELI WHISKAS UNTUK DIA"
Dan yang paling sadis, my sis, "MOM DIA TAKDE NANTI, FREE LA NAK MENDERA SI KONY TU"

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tanak la :/

Monday, July 14, 2014

Post Surat Cinta!

<3

Kecik kecik dulu Fifi suka tulis surat cinta for 'CRUSH' Fifi..
Tapi tak pernah sampai ke ownernya (dan sebabnya bukan takde duit nak beli setem!)..
Korang? :D

Selendang ke, Kain Kafan tu?


Seram I tengok..

Sunday, July 13, 2014

Origami: Kenapa Tak Jadi-Jadi?


Nampak origami kat atas tu?
Sejak kecik sampai la tak kecik lagi macam sekarang, Fifi still tak reti melipat burung tersebut.
Tiap kali ada movie atau drama feature drama ni mesti Fifi try, tapi result dia still sama:

ORIGAMI jadi macam renyukan budak umur 2 tahun je. Hampeh.

Makna Lagu: Sing by Ed Sheeran



It's late in the evening
Ianya sudah lewat malam
Glass on the side
Gelas di sisi
I've been sat with you
Ku telah duduk menemanimu
For most of the night
Hampir sepanjang malam
Ignoring everybody here
Tak menghiraukan orang lain
We wish they would disappear
Kita berharap agar mereka terus hilang sahaja
So maybe we could get down now
Supaya kita boleh ke aktiviti seterusnya

Makna Lagu: Am I Wrong by Nico & Vinz


Am I wrong for thinking out the box from where I stay?
Am I wrong for saying that I choose another way?
I ain't tryna do what everybody else doing
Just cause everybody doing what they all do
If one thing I know, I'll fall but I'll grow
I'm walking down this road of mine, this road that I call home
(Adakah aku salah bila cara pemikiranku tidak seperti biasanya?
Adakah aku salah bila mengatakan yang kupilih cara lain?
Ku bukan mencuba untuk melakukan apa yang orang lain lakukan
Hanya kerana semua sedang melakukannya
Hanya satu perkara yang pasti, aku akan jatuh tersungkur namun ku akan lebih dewasa
Kuberjalan meniti jalan milikku ini, jalan yang ku panggil rumahku)

Saturday, July 5, 2014

Makna Lagu: Not a Bad Thing by Justin Timberlake


Not A Bad Thing (Bukan Sebuah Benda yang Tidak Elok)

Said all I want from you
Is to see you tomorrow
And every tomorrow
Maybe you'll let me borrow, your heart
And is it too much to ask for every Sunday?
An while we're at it throw in every other day to start
(Telah kukatakan semuanya yang ku mahukan darimu:
Adalah untuk melihatmu besok
Dan hari seterusnya
Mungkin kau akan pinjamkanku, hatimu
Dan adakah itu terlalu besar untuk kupinta setiap Ahad?
Dan hari hari berikutnya juga)

I know people make promises all the time
Then they turn right around and break them
When someone cuts your heart open with a knife and you're bleeding
But I could be that guy to heal it over time
And I won't stop until you believe it
'Cause baby you're worth it
(Aku tahu orang berjanji setiap waktu
Dan tika berpaling mereka pantas memungkirinya
Ketika seseorang membelah hatimu dengan sebilah pisau dan kau berdarah
Tapi aku dapat menjadi lelaki itu yang menyembuhkannya sedikit demi sedikit
Dan aku tidak akan berhenti sehingga kau percayakannya
Kerana sayang, segalanya berbaloi untukmu)

Wednesday, July 2, 2014

Poem : When I Care


Sometimes,
it's hard for me to determine my own feelings
But most of the time,
it's harder for my own feelings to determine me.

Sometimes I act like I care, when I don't
But most of the time? I act like I don't care when I do
It sounds complicated, but life's easier that way

Appearing like I care shut them up
Appearing like I don't also shut them up
Same kind of lie, same result..
The only difference?
The first one may hurt them, 
but the second one surely would hurt me.

However, in the end,
this game of caring 
has one same reason
the feeling of wanting to be cared about,
and not really the feeling of caring about.

Yeah, we are a selfish bunch, face it!

Copyright: sweetmissfifi.blogspot.com

Monday, June 30, 2014

Couple Mugs!


Before you start getting the wrong idea, here I would like to declare that I am a huge fan of mugs and it's not an offense in Islam for them to be COUPLES out of marriage haha


simple understated elegance <3

Sunday, June 29, 2014

Pepsi oh Pepsi vs Coke oh Coke!

Time kecik kecik dulu Fifi rase Pepsi and Coke (Cola!) tu same je rasenyer, SEDAP!
I mean seriously! Mom tak kasi minum air berkabonat banyak banyak atas sebab sebab yang Fifi malas nak amik tau..
Sekarang ni since sendiri dah ade duit, apelagi, terus jadi penagih tegar minuman cenggitu hehe

Coke lagi glamer dari Pepsi, juga atas sebab sebab yang Fifi malas nak amik tau, kat sini.


Te Ta Pi

Fifi prefer Pepsi most of the time. I mean, entah ape bezanya tapi Pepsi tu sedappppppppppp lagi dari Coke haha

Saturday, June 28, 2014

Poem : My Little Boy


My little boy
was once just a little boy
who couldn't even go to the toilet by himself

My little boy
was once just a little boy
who didn't even know how to spell his name

My little boy
was once just a little boy
who laughed at the silliest things

My little boy
was once just a little boy
who loved everyone and hated nobody

My little boy
was once just a little boy
who was purely innocent

But now
my little boy
is no longer just a little boy
he's all grown up
and spoiled by the world.

Now, my little boy is gone.

Copyright: sweetmissfifi.blogspot.com

Thursday, June 26, 2014

Puisi : Salahkah?

Cute bag

Ini hanyalah sebuah kisah
yang tak banyak yang kisah
tapi walaupun ianya hanyalah sebuah kisah
namun aku tetap kisah

Ada seorang gadis
cita-citanya tinggi
tinggi setinggi-tingginya
tingginya hingga tak tergapai

Dia ingin bersuamikan seorang yang kaya-raya
Dia ingin memiliki sebuah rumah yang besar gila
Dia ingin membeli pakaian berjuta juta
Dia ingin hidup mewah semewahnya

Tapi banyak yang kata, 'jangan'
Jangan bermimpi mengalahkan tuan puteri
Jangan bermimpi sampai lupa diri

Namun, salahkah?
Salahkah jika si gadis inginkan suami yang mampu mengubah hidupnya?
Salahkah jika si gadis inginkan rumah besar setelah bertahun mengenal erti sempit bersama adik-adiknya?
Salahkah jika si gadis inginkan pakaian yang elok-elok setelah bertahun memakai pakaian terpakai?
Salahkah jika si gadis inginkan hidup yang mewah setelah dibelenggu kemiskinan sejak lahir?

Salahkah jika si gadis mengimpikan secebis apa yang kalian miliki?

Bagiku TIDAK, namun bagi DUNIA sebaliknya
Hanya kerana si Gadis bukan anak raja dan bukan anak jutawan mahupun ahli politik yang berkuasa
Si Gadis hanyalah seorang Gadis biasa.

Copyright: Fifi 2014 

Saturday, June 21, 2014

Puisi : Katak oh Katak.


Katak oh Katak
kenapa bising-bising?
aku nak tidur ni.

Katak oh Katak
kenapa bertelur merata-rata?
kan longkang tu dah tak comel dah.

Katak oh Katak
kenapa kaler hijau?
kalau kaler hijau je mesti aku teringat kat korang.

Katak oh Katak
kenapa badan korang berlendir?
Buat aku geli je.

Katak oh Katak
kenapa aku banyak komen je?
Sebab aku memang banyak songeh.

Katak oh Katak
aku mintak maap k?

Friday, June 20, 2014

Freebies: Backgrounds Comel Lote!

*ketawa kejap bace tajuk post ni* Anyway, hari ni nak kongsikan bg bg ni sume plak, have fun! :)

(jangan hairan dengan berlambaknya kaler pink kat bawah tu, kan banyak yang suke kaler pink ;))

Wednesday, June 18, 2014

Puisi : Kicap Masin


Kicap Masin
Peneman setia sejak kecik lagi
Kicap itu hitam
dan of course la masin
kan nama dah Kicap Masin!

Anyway
kicap masin adalah sangat hebat
sangat berkuasa
dan sangat penting!

Makan nasi, kicap masin ada disisi
mengulam, kicap masin ada disisi
memasak, kicap masin ada disisi
kesimpulannya, kicap masin ada di mana mana!


Tunggu apa lagi?
Dapatkan Kicap Masin kat pasaraya terdekat!

p/s: minat sangat dengan kicap masin ni!



Tuesday, June 17, 2014

Istana Saya!


Istanaku rumahku :D

*imagine je korang tinggal kat istana macam kat atas time baring-baring kat rumah tu*

Macaron oh Macaron?


That above is a MACARON.

You can find it in most cake houses..
Have you tasted it?
Me = Not really.

Sunday, June 15, 2014

Jus Kiwi

It felt over the top amazing at first taste.
But the second taste? Hmmm

Saturday, June 14, 2014

Skittles!


First time Fifi merasa gula gula dinamakan Skittle ni, terus je jatuhhhhhhhhhhhhh cinta!
Terasa pelanginya (yang masammmmmmmmmmmmmmmmm gitu :D)

Thursday, June 12, 2014

Poem Time: You and I

Just another poem I wrote~

image
You and I.
You were pretty, I was 'so-so'
You were rich, I was poor
You were popular, I was a wallflower.
You were lucky, I was not.
I was smart, you were just average
I was diligent, you were lazy
I was ambitious, you were 'whatever'
I was unlucky, you were not.
Take a look around
and see where we stand
You at the top of the world
and Me sprawled at the ground
Why?
Because you were you and I was I
You were meant to live that kind of life while I was forced to live this kind of life



Wednesday, June 11, 2014

Puisi : Kosong!


Hari ini aku ke sebuah 'mall'
Pakai baju pink lama dengan seluar jeans pudar warnanya
Handbag lusuh dibahu dengan flats usang dikaki
Tapi lagak macam Puteri Raja!

Ku jalan jalan 
Nampak make-up Versace..
Berkualiti, but not my taste, fikirku..

Ku jalan-jalan lagi
Nampak baju Chanel..
Comel, but not my taste fikirku..

Ku jalan jalan lagi
Nampak jeans Guess..
Bergaya, but not my taste, fikirku..

Ku jalan jalan lagi
Nampak parfume Dior..
Wangi, but not my taste, fikirku..

Ku jalan jalan lagi
Nampak heels Prada..
Gorgeous, but not my taste, fikirku..

Ku jalan jalan lagi
Nampak handbag Gucci..
HEBAT, but this OBVIOUSLY is not her taste, tegasku.

Maka kupulang dengan tangan kosong
Membawa handbag ku yang secara tak kebetulannya sama kosong

p/s: sorry penggunaan 'aku' ;)

copyright: Fifi_2014

Tuesday, June 10, 2014

Poem Time: Sometimes

Just one of my work :)

image
Sometimes..
I look at you and feel sad
Sad that we're growing apart
Sometimes.. I look at you and feel blessed
Blessed that we were happy at one point
Sometimes..
I look at you and feel regret
Regret over wahtever it was that made you grow distant
Sometimes
I wonder when?
When did we start to become strangers
Sometimes
I wonder how?
How did we lost all the love we had?
Sometimes
I wonder why?
Why it had to end like this?
Sometimes it's just that..sometimes.



Sunday, June 8, 2014

Nervous dan Takut!

Peace be upon everyone..

Esok merupakan hari melapor diri for Pembantu Pendaftaran KP17, so bermakna esokla Fifi kena mendaftar diri kat Kuching..since post ni merupakan autopublish, kemungkinan besar waktu ni Fifi tengah nervous gila. Maklumla first time pegi melawat and stay kat mana mana without my family huhu (manja ke hape?!)



Anyway, sape2 yang melapor kat JPN Kuching jugak esok, sila sila la ya menyape Fifi time brjumpa..
Kalau takde aral melintang, Fifi akan pakai baju kurung kaler blue with shawl ;)

Kalau tak jumpa gak, well mane mane yang selekeh sangat gayanya tu, Fifi la tu :D

p/s: rasa takut je memikirkan sume tu, sbb fifi ni memang socially awkward sangat :)

Thursday, June 5, 2014

Makna Lagu: Problems by Ariana Grande


Lirik:

Hey baby, even though I hate ya
Hey sayang, meskipun aku membencimu
I wanna love ya
Kuingin mencintaimu
I want you
Aku menginginkanmu
And even though I can't forgive ya
Dan meskipun aku tak dapat memaafkanmu
I really want to
Aku sungguh ingin memaafkanmu
I want you
Aku menginginkanmu
Tell me, tell me baby
Katakan padaku, katakan padaku sayang
Why did you leave me
Mengapa kau tinggalkan diriku
Cause even though I shouldn't want it
Kerana walaupun aku tidak patut menginginkannya
I gotta have it
Aku harus memilikinya
I want you
Aku menginginkanmu

II
Head in the clouds
Kepalaku terasa diawang-awangan (happy la tu)
Got no weight on my shoulders
Tiada ada beban di bahuku
I should be wiser
Aku patut lebih bijak
And realize that I've got
Dan menyedari bahawa 
One less problem without ya
Masalahku berkurang satu tanpamu
I got one less problem without ya
Masalahku berkurang satu tanpamu
I got one less problem without ya
Masalahku berkurang satu tanpamu
I got one less, one less problem
Masalahku berkurang, berkurang satu 
One less problem without ya
Masalahku berkurang satu tanpamu
I got one less problem without ya
Masalahku berkurang satu tanpamu
I got one less problem without ya
Masalahku berkurang satu tanpamu
I got one less, one less problem
Masalahku berkurang satu tanpamu