Sunday, December 22, 2013

Makna Lagu: Let Her Go by Passenger



Well you only need the light when it's burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go
(Kau memerlukan cahaya hanya bila ianya malap
Merindukan matahari hanya bila salji mulai turun
Menyedari kau mencintainya hanya setelah kau lepaskannya pergi)

Only know you've been high when you're feeling low
Only hate the road when you're missing home
Only know you love her when you let her go
(Menyedari bahawa dulu kau bahagia hanya bila kau rasa sedih
Menyedari bahawa kau membenci pengembaraanmu bila kau menyedari kau merindui rumahmu
Menyedari kau menyintainya hanya setelah kaulepaskannya pergi)

And you let her go
(Dan kau biarkan dia pergi)

Staring at the bottom of your glass
Hoping one day you'll make a dream last
But dreams come slow and they go so fast
(Merenungi gelas kosongmu
Mengharapkan suatu hari nanti kau kan berjaya membuatkan sebuah impian kekal selamanya
Tapi impian datang dengan perlahan tapi hilang dengan pantas)

You see her when you close your eyes
Maybe one day you'll understand why
Everything you touch, surely dies
(Kau lihat dirinya tika memejamkan mata
Mungkin suatu hari nanti kau akan mengerti mengapa
Semuanya yang kau sentuh, pasti akan pergi)

But you only need the light when it's burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go
(Tapi kau memerlukan cahaya hanya bila ianya malap
Merindukan matahari hanya bila salji mulai turun
Menyedari kau mencintainya hanya setelah kau lepaskannya pergi)

Only know you've been high when you're feeling low
Only hate the road when you're missing home
Only know you love her when you let her go
(Menyedari bahawa dulu kau bahagia hanya bila kau rasa sedih
Menyedari bahawa kau membenci pengembaraanmu bila kau menyedari kau merindui rumahmu
Menyedari kau menyintainya hanya setelah kaulepaskannya pergi)

Staring at the ceiling in the dark
Same old empty feeling in your heart
Because love comes slow and it goes so fast
(Merenung siling dalam kegelapan
Rasa kekosongan yang sama dalam dirimu
Kerana cinta datang secara perlahan namun pergi begitu pantas)

Well you see her when you fall asleep
But never to touch and never to keep
Because you loved her too much and you dive too deep
(Kau lihat dirinya bila kau lelap
Tapi tidak pernah dapat menyentuhnya dan memilikinya
Kerana kau terlalu menyayanginya dan kau hanyut terlalu jauh)

Well you only need the light when it's burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go
(Kau memerlukan cahaya hanya bila ianya malap
Merindukan matahari hanya bila salji mulai turun
Menyedari kau mencintainya hanya setelah kau lepaskannya pergi)

Only know you've been high when you're feeling low
Only hate the road when you're missing home
Only know you love her when you let her go
(Menyedari bahawa dulu kau bahagia hanya bila kau rasa sedih
Menyedari bahawa kau membenci pengembaraanmu bila kau menyedari kau merindui rumahmu
Menyedari kau menyintainya hanya setelah kaulepaskannya pergi)

And you let her go
Oh, oh, oh no
And you let her go
Oh, oh, oh no
Well you let her go
(Dan kaubiarkannya pergi
Oh, oh, oh no
Dan kaubiarkannya pergi
Oh, oh, oh no
Kau biarkannya pergi)

Because you only need the light when it's burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go
(Kau memerlukan cahaya hanya bila ianya malap
Merindukan matahari hanya bila salji mulai turun
Menyedari kau mencintainya hanya setelah kau lepaskannya pergi)

Only know you've been high when you're feeling low
Only hate the road when you're missing home
Only know you love her when you let her go
(Menyedari bahawa dulu kau bahagia hanya bila kau rasa sedih
Menyedari bahawa kau membenci pengembaraanmu bila kau menyedari kau merindui rumahmu
Menyedari kau menyintainya hanya setelah kaulepaskannya pergi)

Because you only need the light when it's burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go
(Kau memerlukan cahaya hanya bila ianya malap
Merindukan matahari hanya bila salji mulai turun
Menyedari kau mencintainya hanya setelah kau lepaskannya pergi)

Only know you've been high when you're feeling low
Only hate the road when you're missing home
Only know you love her when you let her go
(Menyedari bahawa dulu kau bahagia hanya bila kau rasa sedih
Menyedari bahawa kau membenci pengembaraanmu bila kau menyedari kau merindui rumahmu
Menyedari kau menyintainya hanya setelah kaulepaskannya pergi)

And you let her go
(Dan kaubiarkannya pergi)

Maksud lagu:

Actually maksud lagu ni ringkas je : PENYESALAN.

So penyanyi tu jumpa cinta sejati and pompuan yang paling sesuai untuk dirinya tapi dia menyedari perkara tu a lil bit too late. Pompuan tu dah tak tunggu dia lagi dah. So dia tinggal la sorang-sorang takde teman.

No comments:

Post a Comment