Tuesday, August 6, 2013

Maksud Lagu: FInal Warning by Skylar Grey


Tadi time tunggu masa berbuka Fifi dok tengok TV kejap and then keluar la lagu ni. Memang captured la dengan melodi and lirik lagu tu! Best tau! Anyway, kat bawah ni Fifi explainkan maksud dia :)

Lirik:

Final Warning (Amaran Terakhir)

Someone's gonna get hurt
Na-na-na-na, na-na, na-na-na-na
Someone's gonna get hurt
Na-na-na-na, na-na, na-na-na-na
And it's not gonna be me
(Seseorang akhirnya akan disakiti
Na-na-na-na, na-na, na-na-na-na
Na-na-na-na, na-na, na-na-na-na
Dan seseorang itu bukan aku)

Good morning gorgeous
I drove your truck in the lake last night
Hope she was worth it
Don't worry, I slept just fine
(Selamat pagi si cantik
Kupandu trak mu kedalam kolam semalam
Harap ianya berbaloi untuk dirimu
Jangan risau, kutidur lena je)

You keep throwing punches but you won't win this fight
You're just fucking yourself when you don't read the signs
I'm going to the kitchen, coming back with a knife
'Cause I've had enough this time
(Kau terus menumbuk bertalu-talu tapi kau takkan menang perlawanan ini
Kau cuma memburukkan keadaan untuk dirimu bila kau tidak memahami semua petanda-petanda itu
Ku akan kedapur dan kembali dengan sebilah pisau
Kerana ku sudah penat (dengan semuanya) kali ini)

This is your final warning
There's a dark cloud overhead
This is your final warning
Just remember what I said
Someone's gonna get hurt
Na-na-na-na, na-na, na-na-na-na
Someone's gonna get hurt, na-na-na-na
And it's not gonna be me
(Ini ialah amaran terakhir buatmu
Terdapat awan gelap dihadapan
Inilah amaran terakhir buatmu
Cuma ingat kata-katuku
Seseorang akhirnya akan disakiti
Na-na-na-na, na-na, na-na-na-na
Seseorang akhirnya akan disakiti na-na-na-na
Dan seseorang itu bukan diriku)

Good afternoon dear
How does the rope feel around your neck?
Just one more error
Could be a fatal step
(Selamat tengah hari sayang
Bagaimana rasanya tali disekeliling lehermu?
Cuma satu lagi kesilapan
Akan menjadi sesuatu yang boleh membawa maut)

You keep throwing punches but you won't win this fight
You're just fucking yourself when you don't read the signs
I'm going to the kitchen, coming back with a knife
'Cause I've had enough this time
(Kau terus menumbuk bertalu-talu tapi kau takkan menang perlawanan ini
Kau cuma memburukkan keadaan untuk dirimu bila kau tidak memahami semua petanda-petanda itu
Ku akan kedapur dan kembali dengan sebilah pisau
Kerana ku sudah penat (dengan semuanya) kali ini)

This is your final warning
There's a dark cloud overhead
This is your final warning
Just remember what I said
Someone's gonna get hurt
Na-na-na-na, na-na, na-na-na-na
Someone's gonna get hurt, na-na-na-na
And it's not gonna be me
(Ini ialah amaran terakhir buatmu
Terdapat awan gelap dihadapan
Inilah amaran terakhir buatmu
Cuma ingat kata-katuku
Seseorang akhirnya akan disakiti
Na-na-na-na, na-na, na-na-na-na
Seseorang akhirnya akan disakiti na-na-na-na
Dan seseorang itu bukan diriku)

'Cause you're the one thing
You are, you are the one thing
'Cause you're the one thing
You are, you are
(Kerana kaulah yang
Kaulah, kaulah yang
Kerana kaulah yang
Kaulah, kaulah)

This is your final warning
There's a dark cloud overhead
This is your final warning
Just remember what I said
Someone's gonna get hurt
Na-na-na-na, na-na, na-na-na-na
Someone's gonna get hurt, na-na-na-na
And it's not gonna be me
(Ini ialah amaran terakhir buatmu
Terdapat awan gelap dihadapan
Inilah amaran terakhir buatmu
Cuma ingat kata-katuku
Seseorang akhirnya akan disakiti
Na-na-na-na, na-na, na-na-na-na
Seseorang akhirnya akan disakiti na-na-na-na
Dan seseorang itu bukan diriku)

'Cause you're the one thing
You are, you are the one thing
'Cause you're the one thing
You are, you are the one thing
(Kerana kaulah yang
Kaulah, kaulah yang
Kerana kaulah yang
Kaulah, kaulah yang)

Maksud lagu:

Cer teka...................dah teka?.............................well nak tau jawapan dia ke?.............jawapan dia is........................................................................lagu ni pasal pompuan yang kena dera dengan pasangan dia!!!!
So ni kes dia:
Pompuan tu mangsa dera (abuse) oleh laki / kekasih dia.
Lepas tu pulak, pasangan dia dok curang pulak dengan dia.
In the end dia dah tak tahan lagi.
So dia bagi la petunjuk ataupun klu sikit kat laki tu yang dia dah tak tahan lagi.
(dia cakap kalau laki tu tetap buat dia camtu gak, sesuatu yang buruk akan menimpa 'seseorang' and 'sesorang' tu bukan dia but laki tu!)
Tapi laki tu buat donno je.

No comments:

Post a Comment