Thursday, August 1, 2013

Keluargaku Yang Crazy-crazy Gitu (My Dad!)

Lama tak update blog entah pape ni, so harini terasa nak 'memperkenalkan' my family kat korang je. Ingat nak letak gambar diorang but then tak jadi, sebab satu bende ni yang kita namakan 'privasi'. But whatever.


Anyway, dalam famili kitorang sume ada lapan ahli.

there's dad and there's mom.
lepas tu ada tiga sons and tiga daughters.
Fifi anak kelima from six.



Dad is incik Jem.
Mom is puan Yam.
Anak pertama is miss Pida.
Anak kedua is incik Piji.
Anak ketiga is miss Atin.
Anak keempat is incik Ijat.
Anak kelima is miss Fifi (that's me!)
and anak keenam is incik Mirol.

You see? Pompuan laki pompuan laki and pompuan laki.
Perfect!


Tapi since Fifi sedar yang setiap ahli agak panjang gak ceritanya, well Fifi buat ikut bahagian la.

Meh Fifi ceritakan why my dad agak gile-gile sikit.

  •  Dad aka incik Jem.
Beliau dulu keje jadi cikgu. Cer teka cikgu ape? Cikgu Art yo!!! Well kalau korang tak biasa dengan art, meh sini Fifi terangkan apesal mende ni tak normal. Sebab cikgu Art tak macam cikgu lain, kerja diorang berbeza sikit sebab Art ni luasssssssssss.
Setiap lukisan tak pernah same and guess what? Art membolehkan kita kreatif! So I'm proud to say that my dad is super creative!


Well kalau dah jadi cikgu, kene ade opis kan???
Well my dad ade gak, tapi macam tongkang pecah je.
Korang tengah pergi bilik guru and lihat meja cikgu agak berserabut kan?
Well, opis my dad 10x lebih teruk.
Well sebab dia art teacher, senang je!
Tiap kali pergi kelas, gunala alatan baru!
Marker baru, paper baru, and ofcourse idea baru!
Time exam pulak lagi senang.
Lukisan tak cantik? Gred pon tak cantik.
Lukisan cantik? Gred pon cantik.
Senang kan?


Well my dad tak macam cikgu lain, beliau  laen sikit.
Kalau korang tengok beliau kat market or kat mana-mana mesti korang tak tau dia tu cikgu.
Sebab stail dia lebih kepada...pekebun getah kat kampung.
Pernah sehari tu beliau diarahkan memantau exam for cikgu yang tengah dok training.
Guess what yang beliau buat?
Firstly, dia bangun lambat so...
Baju tak beriron and dia lambat sampai.
Well tu oke je, yang tak okey nyer...
Bila sampai kat rumah baru dia notice yang...
Sepanjang hari tu sume cikgu yang duduk exam tu dok pandang dia semacam je sebab...
dia salah pakai kasut and selipar for hari tu.
Sebelah pakai kasut, sebelah pakai selipar jepun je.
Sampai kat rumah memang gelak je.


Tapi tu dulu...
Sekarang beliau dah tak keje dah.
Beliau relax je...kat alam sana.
Moga roh beliau dicucuri rahmat.



No comments:

Post a Comment