Friday, July 12, 2013

Mangsa Kasih Sayang: Mr. Kucing!



Sekarang nak cerita pasal Kucing Fifi pulak Sume ada Empat Orang! Well actually diorang ada empat ekor tapi since diorang dah macam keluarga, Fifi and famili memang dok layan diorang macam manusia gitu.


Kucing pertama is Kony. Kony ni memang benci sesangat dengan Fifi. Muka tak la hensem mana tapi jual mahal tahap orang glamer gitu. Dah la ada misai hodoh pulak tu. Tapi dia la yang Fifi paling sayang sebab:
  • Dia yang paling gemuk!
  • Dia tempang, so sume dok pandang hina je kat dia but Fifi bangga dengan dia since dia is the true survivor dalam famili kitorang!
  • Well, he's Kony! :D

Kucing kedua is Kunin. Asal nama dia dari kaler Kuning, although warna badan dia 100% oren. Buta kaler ke ape? Nope, sebab family name haiwan peliharaan Fifi sume start dengan 'K' so Kuning it is! Si Kunin ni memang kucing yang Emo, kalau time makan dia taknak dok berebut dengan orang so dia selalunya makan sorang-sorang entah kat pelosok mana. Tapi muka dia mak ai, ala-ala artis kpop gitu, macam perempuan je! Fifi sayang dia gak, sebab:
  • muka dia lawa!
  • kalau mood dia bagus, dia kasi Fifi peluk dia time tido.

Kucing ketiga is Kecik. Well jangan tertipu, badan dia besar je! Dia ni sebijik macam si Kunin, tapi yang mebezakan diorang is mata diorang. Kalau korang tengok mata si Kunin, mata dia nampak sayu 24/7 je. Well mata si Kecik pulak nampak macam aware 24/7 dengan sekeliling. Well Fifi sayang kat Kecik sebab:
  • Everytime Fifi tanya soalan, dia sure jawab (meow gitu la :D)
  • badan dia lembut, macam gula kapas gitu!
  • Dia suka join Fifi online malam-malam

Kucing paling last but not least is Katy. Dia satu-satunya kucing pompuan kat rumah ni Muka memang tak comel. tingkah laku memang tak ayu. Budi pekerti memang takde. And Fifi memang tak sayang dengan si Katy ni. So kenapa simpan? Sebab dia mak kepada tga ekor kucing Fifi kat atas!




No comments:

Post a Comment