Monday, July 8, 2013

Makna Lagu: After Midnight by Yuna

So tadi bukak fon terus on Mp3. Keluar pulak lagu ni. So here we are!

(P/s: Hari ni nak try entry ber'rainbow pulak. Nak tau ape kebende tu? Tengok kaler kat bawah! Fifi suke!)




Lirik

After midnight I shall kidnap you from the world
And I'll keep you in my room
Hush now my love and hold my hand
After midnight I shall take you to a place
Where no one else should know of
Hush now my love and hold my hand

(Selepas tiba tengah malam akanku culik dirimu daripada dunia
Dan akanku simpan dirimu dibilikku
Sekarang senyap sayangku dan peganglah tanganku
Selepas tiba tengah malam akanku bawa kau ketempatku
Tempat dimana tiada siapa patut mengetahuinya
Sekarang senyap sayangku dan peganglah tanganku)

You are exactly where you supposed to be
And if they come for you
They would have to find me

(Kau berada di mana kau sepatutnya berada
Dan jika mereka datang mencarimu
Mereka perlu menemuiku (berhadapan denganku))

Stay
Keep me awake
Keep me amazed
Only for today
Keep me dazed
My love is yours only

(Kekallah (disampingku)
Buatkanku terjaga
Buatkanku terpesona
Cuma untuk hari ini
Buatkanku terpegun
Cintaku untuk dirimu saja)

After midnight
I shall stay awake
And if you chose to close your eyes now
Hush now my love
I'll watch you sleep

(Selepas tiba tengah malam
Aku akan kekal terjaga
Dan jika kau pilih untuk menutup matamu sekarang
Senyap sayangku
Aku akan memerhatikanmu tidur)

You are exactly where you supposed to be
And if they come for you
They would have to find me

(Kau berada di mana kau sepatutnya berada
Dan jika mereka datang mencarimu
Mereka perlu menemuiku (berhadapan denganku))

Stay
Keep me awake
Keep me amazed
Only for today
Keep me dazed
My love is yours only

(Kekallah (disampingku)
Buatkanku terjaga
Buatkanku terpesona
Cuma untuk hari ini
Buatkanku terpegun
Cintaku untuk dirimu saja)

Stay
Keep me awake
Keep me amazed
Only for today
Keep me dazed
My love is yours only

(Kekallah (disampingku)
Buatkanku terjaga
Buatkanku terpesona
Cuma untuk hari ini
Buatkanku terpegun
Cintaku untuk dirimu saja)



Reviu:

Seriously, Fifi memang susah sikit nak memahami lagu ni. Tapi in the end Fifi buat konklusi yang lagu ni pasal sorang pompuan yang dok obses dengan sorang lelaki. Well bukannya dia nak culik betul-betul, just nak curi sikit masa lelaki tu supaya diorang boleh bersama walaupun sekejap. Dia tak kisah walaupun sikit mana tumpuan or perhatian lelaki tu kat dia, asalkan diorang berpeluang untuk bersama sekejap.

No comments:

Post a Comment