Thursday, July 11, 2013

First Day of Ramadan: Apesal Kau Bunuh Diri?!



Dasboard Fifi penuh dengan bloggers dok bercakap pasal first day of pose diorang. Since, first day of pose Fifi is lima hari yang lepas, Fifi malas nak dok membosankan korang dengan cerita bosan Fifi pose. Biasa la kan, kalau pose mesti:


  • haus
  • lapar
  • panas
  • lemah
  • sabar
Same old. Same old.

So entry ni khas untuk mengutuk perbuatan si dia yang dok bunuh diri pagi tadi. Well dia bunuh diri sebelum Subuh, tapi disahkan meninggal dunia petang tadi.


Time tu an hour Subuh, waktu paling sesuai untuk sahur. Mom kejutkan Fifi ajak sahur and Fifi dengan malasnya pon pergila bersahur ala-ala zombie gitu. 

Apa kaitan si Dia dengan cerita merapu Fifi ni? Well si Dia pon bangun time yang sama gak. So time Fifi dok pergi cuci muka, dia dok temankan Fifi. Dia duduk elok-elok je kat tepi tingkap tu.

And then tanpa sebarang amaran whatsoever, dia pergi terjun bunuh diri kedalam kolah air berdekatan!

Tergamam sekejap tengok dia tenggelam perlahan lahan kedalam kolah yang sedalam entah berapa kaki tu. Selama ni memang selalu gak dia dok melakukan terjunan kelantai, tapi tak pernah pulak sampai ke tempat yang penuh dengan air!

And then lepas puas tergamam macam orang kurang siuman, Fifi pergi la cari benda untuk menarik si Dia ke permukaan.

Beberapa minit kemudian, Alamdulillah, bergaya gak Fifi tarik keluar si Dia. Cepat-cepat lakukan CPR bagai. Dia nampak okay je. So sepanjang hari tu Fifi abaikan dia.

Lepas tu petang tadi time Fifi cek keadaan dia, well dia dah takda lagi dah. Dead!

Speechless sekejap.

Dengan itu, berakhirlah riwayat hidup si Dia, Incik Henfon Nokia Fifi. So officially, sekarang ni dah takde henfon nak message, calling, or whatsoever. WOAH, RASA NAK NAGES JE BECAUSE MOM TAKNAK BELIKAN YANG BARU FOR FIFI!

2 comments:

  1. isk2.. siap2 cpr tu.... mmg takde denyutan nadi bateri eh.... dah try jemur? maybe circuit short kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ummm..takde pulak Fifi pegi jemur bende tu...at first memang dia bernafas jugak, and then lepas dia stop bernafas tu Fifi terus kasi at anak sedara Fifi as a toy...Rasanya dah takde harapan lagi lepas dia baling sana sini :D

      Delete