Friday, July 12, 2013

3rd Day of Ramadan: Sepi Walaupun Tak Lonely


Ceh, apesal minah ni kan? Kalau korang expect nak masuk zon jiwang, then dukacita dimaklumkan, korang berada kat tempat yang salah, entri ni takde benda jiwang langsung, sume cerita bosan hidup Fifi -_-

Anyway, berbalik kepada tajuk entah pape tu, actually tema Ramadan hari ni is Sepi.

Apesal pulak kan?

Hari ni Fifi kerja macam biasa je. (Good news: Tak semalas semalam.
 :D)


And satu lagi yang better dari semalam is Fifi sempat sahur today berkat kesabaran my mom kejutkan.
(Tu pun lepas mom cakap better bangun cepat-cepat before dia marah :D)

Tapi kan...at 2 petang gitu mom dok decide dia nak pergi ke bandar Sarikei.
Kira 4 jam perjalanan ulang balik.
(Lama tu!!!)

Mom ajak Fifi tapi Fifi memang tak suka berada dalam kereta when puasa, mabuk kereta gitu.
So Fifi cakap No, taknak ikut!

So tinggallah Fifi sorang-sorang kat rumah.
(Dengan kucing-kucing Fifi)

Memang sunyi giler sebab even cats Fifi pon senyap je.
(lepas difikir-fikir, romantik je suasana bila sunyi sepi tu)

Tapi Fifi dok spent masa baca buku, so kurang sikit kesunyian tu.
(Tak sunyi, tapi bohsannnn giler!)

Pukul 6 camtu mom still belum balik lagi so Fifi start memasak (cewah ayat bukan main lagi when actually Fifi masak nasi je, lauk tunggu mom sampai :D)

Tapi sampai time berbuka mom still belum balik lagi.
(OMG, mom dah lari tinggalkan Fifi ke???)

So Fifi bimbang lah jugak. Nak makan apa???
(Perut dah berbunyi sudah!)

Last-last Fifi pergi selongkar almari stok makanan kitorang.
(Almari magik tu sentiasa ada makanan :D)

Jumpa canned sotong!

Time tengah syok nak membukak benda tu, mom pon sampaila....

Chicken KFC!

Sotong pon terus ditalak tiga demi ayam KFC.


p/s: Tadi ada electrician datang rumah nak baiki lampu...tapi diorang ketuk pintu Fifi tak denagr So 2 jam diorang tunggu kat luar. Malu weii, mom said muda sangat nak ada masalah pendengaran cenggitu!

2 comments:

  1. cakap je..lapar2 ni memang susah nak dengar sikit..ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. good point tu..nowadays, pose tu la yang jadi alasan sampaikan mom dah taknak terima dah :D

      Delete