Thursday, June 20, 2013

Pencuri aka Perompak Makin Berleluasa kat Kampung Ni!



Setiap kali ada yang meninggal dunia je, sure ada rumah yang dimasuki perompak kat area tempat tinggal Fifi.


It's kawasan pedalaman okay!

And the reason sebab Fifi tak tau nak call diorang pencuri or perompak tu are:

  1. Kalu diorang mencuri, sure diorang buat kerja tak senonoh tu tengah malam/pagi dengan menceroboh masuk rumah orang.
  2. Tiap kali diorang mencuri, orang tak PERNAH sedar punyala.
  3. Why call diorang perompak? Sebab diorang buat kerja bergeng, and seperti yang Fifi statekan kat atas, oraang tak pernah sedar punyala, so kalau diorang decide nak gunakan kekerasan one day, takda halangan punyala!
Okay, mungkin korang konfius kan kenapa sume tak sedar je time diorang mencuri tu, macam tak logik kan????.. tapi jawapan dia ialah ilmu P to the U to the K to the A to the U.

Haha tak percaya? It's up to korang, sebab since dah lebih 17 kes dah kejadian macam ni berlaku kat tempat tinggal Fifi, Fifi memang dah tak kuasa lagi dah nak meragui benda tu.

Plus, rumah Fifi pun dah kena masuk oleh geng tu gak. And the missing money and barang berharga tu cukup as a bukti for me to trust it.

k takat ni je dulu Fifi bincang stuff ni. Nanti kalau rajin, Fifi bagitau dengan lebih terperinci lagi pasal benda ni.

Till then  take care :)


No comments:

Post a Comment