Sunday, June 9, 2013

My Current Mood : Teruk!

Okay, bangun tidur tadi terus mood jadi negatif je!


Last night my mom tidur at the same room dengan Fifi, tapi tu bukan masalahnya.


Fifi bukak mata je ringtone fon dia terus berbunyi..

Tapi still tu bukan masalahnya..


Masalahnya ialah when dia jawab call tu..



Nope, bukan bising sangat tapi..

Masalahnya ialah dengan si caller tu.



Who? My grandma.


Why tu jadi masalah pulak?


Sebab kalau dia call, jarang-jarang sekali dia delivers news baik.


By news yang baik, Fifi maksudkan "news yang tak menyakitkan hati my mom"

Well my grandma ni memang ada masalah sikit kalau dalam sehari hidup dia takkan puas kalau tak menyakitkan hati my mom.

#seriously, orang macam tu memang wujud!


Dia manipulator aka batu api terhebat pernah Fifi kenal.

tapi since dia ibu kepada my mom, mom layan je kerenah dia.

Well syurga kan kat bawah telapak kaki ibu?


So my mom jawabla call tu..

After a few seconds, muka my mom dok berubah je mendengar apa yang my grandma dok blah blah kan kat hujung talian..

hmm, sure la dia cakap something yang my mom tak suka lagi..

mom jawab je soalan-soalan yang dia tanya and after a few minutes of torture, mom hang up.

Few seconds kemudian, Fifi nampak my mom nangis!

 SERIOUSLY? NI YANG FIFI DOK TAK SUKA SANGAT NI!


Fifi tanya gak why?

Mom said grandma marah dia.
And tuduh dia tak kisah pasal grandma langsung.
Grandma cakap lagi yang dia pentingkan diri.


Seriously, sanggup dia cakap macam tu kat my mom!!!


Seriously, memang sakit hati tau if your parent buat korang macam tu, especially for my mom yang memang dok prihatin je jaga dia walaupun dia tinggal kat rumah my aunt. Dalam seminggu memang hampir setiap hari dia jenguk my grandma.

Mom memang sedih gila tapi Fifi tak tau nak buat apa.

Rasa macam nak marah je my grandma puas-puas biar dia rasa apa yang my mom rasa.



But then, grandma kan dah tua, so my mom said, sabar je dengan sikap dia tu.








No comments:

Post a Comment