Monday, June 17, 2013

IPG: Menangis or Ketawa?

ENTRY kali Fifi dedicatekan untuk Miss IPG. *tepuk tangan sikit*


Ingat tak hari tu Fifi dok merapu pasal interview IPG kat blog ni? Well, ni kira episode seterusnya la..

Okay, korang yang ada dok pergi interview tu sure dah cek kan result dia.
.

Fifi pon dah jugak.. Kronologi penge'check'an dia macam ni:

7am: Kawan Fifi dok buka web tapi belum bole cek lagi..
8am: Fifi pergi kerja, text kawan suruh cek for Fifi kalau web dah bole bukak.
11am: Balik rumah, kawan cakap dah bole cek dah. Tapi line tak leh guna lak kat rumah. So kawan Fifi dok cek for Fifi.
12am: kawan Fifi cakap dia lulus temuduga tu dan bagitau keputusan for Fifi gak.

Result dia?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Nama tak Tersenarai!

Okay, so ekspresi Fifi?


Marah? Nope.


Happy? Of course tak!


Kecewa? Tak jugak.


Sedih? Hmm..

The truth? Fifi rasa numb.


Yup, numb is the word.

Fifi memang rasa marah, tapi tak tau nak marah kat sape when diri yang dok buat salah.

Fifi memang rasa kecewa, tapi tak tau nak kecewa macam mana dengan diri yang dok tak sehebat orang lain.

Fifi memang rasa sedih, tapi tak tau nak bersedih macam mana when kesedihan tu Fifi sendiri puncanya.

Fifi agak happy gak because at least Fifi berjaya pergi temuduga walaupun tak berjaya..

Tapi, Fifi still dok dikuasai perasaan tak puas hati dengan everything.

Rasa teruk sangat sekarang ni.
Nak senyum memang susah sangat.
Nak nangis pulak, air mata tak nak kluar.
Nak menjerit, Fifi tak larat.
So Fifi decide nak pretend like I am all okay je.
Walaupun dalam hati memang tak tahan sangat when tengok muka kecewa mom, and famili Fifi.

:c







No comments:

Post a Comment