Saturday, June 29, 2013

IPG 2nd Intake

okay, kali ni nak merapu pasal 2nd Intake for IPG.
Yup, pasal KEGAGALAN Fifi untuk masuk IPG tu la.
So hari tu kan Fifi dok gagal masuk IPG,
well Fifi memang kecewa sikit since rasa macam dah buat the best tapi still tak terpilih.
Tapi mak memang kecewa habis-habisan.

So last-last, Fifi terpaksa call pihak IPG untuk tanya ada rayuan tak.
First tu Fifi call IPG Sarawak. (yang ni beribu-ribu kali call baru diorang jawap)
Diorang cakap setahu diorang, takde pulak rayuan bagi yang gagal.
Well Fifi hampa la, tapi demi mak Fifi tanya lagi, memang takda ke? (memang agak tidak bijak la soalan ni)
So pompuan tu cakap, cuba try IPG kat Putrajaya.
So Fifi cuba call pihak Putrajaya pulak.
Guess what?
Sepanjang hari call, tapi tak berjawap.
Kecewa.
Tapi demi mak, second day, call lagi.
Yang ni lepas berbelas kali call baru berjawap.

Pompuan tu cakap, hantar je surat rayuan.
Simple macam tu je.
So malam tu jugak, Fifi dok paksa my sis yang kat KL nun disana buatkan surat tu.
Next day, dia pergi hantar.
Tapi sampai sekarang memang takda berita pasal surat tu pon.
And 2nd intake is next week yo!
tadi dok carik senarai yang berjaya online, takda jumpa.
Seriously, although gagal, at least bagila announcement, tak la people like Fifi dok tertunggu-tunggu.
Tapi takpa, Isnin Fifi call lagi IPG pusat. Well, kalau gagal takpe, at least Fifi tau yang Fifi dah try the best untuk Mom.
p/s: dah rasa macam tak nak pulak nak join incik IPG ni, dah penat. :c

2 comments:

  1. next week 2nd intake ? serius ? ipg ada 2kali intake stahun kan ? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm sumber kat IPG said camtu, tapi xpasti la.. pasal intake tu Fifi xsure..

      Delete