Wednesday, May 22, 2013

Pihak IPTA Campak Korang kat Mana?

So semalam Fifi check Fifi dapat ASASI Undang-undang kat mana..
So dengan cermatnya Fifi dok kelik butang semak tu after menaip no IC kat dalam kotak yang disediakan..

Keputusan dia?



First five seconds tu memang Fifi dok blank je.
Kuantan tu kat mana ek?
Lepas otak Fifi un-freeze, baru Fifi perasan yang pihak UiTM dok plan nak lempar Fifi kat Pahang.

Pahang tu!
Seriously, first thing yang Fifi fikir is hutan.
(seriously, memang kalau fikir pasal Pahang je, mesti ingat kat hutan - well jangan salahkan Fifi when banyak people kat semenanjung pun ada tanggapan yang sama on Sarawak!)

Mom gelak because, Fifi memang agak 'kurang' la sikit pasal dunia luar.
Well, kalau luar negara okay gak sebab biasa baca pasal tu.
In Malaysia ni kurang sikit sebab well, it's dekat, tapi Fifi takda peluang nak teroka, so makan hati kalau selalu sangat dok ambik tau pasal tu..



Well, hari tu Fifi bukan main lagi hepi time dapat tau Fifi dapat program ASASI at UiTM..lepas dapat tau, Fifi tak dapat SHAH ALAM, well rasa macam nak banjir je mata Fifi.


Fifi tau, Fifi patut bersyukur at least dapat peluang tu..but everything rasa macam bunga ros je..
Cantik but berduri! Em korang paham-paham je la kiasan tak jadi tu ek..

So macam mana? Hmm my sis said, tolak je tawaran tu.

Sombong? Well, jangan nak dok mengata if you all tak tau why Fifi decided nak tolak k!

  • First of all, PAHANG is jauh!!!! I am okay with naik belon and bagai, tapi ingat senang ke nak hidup kat negeri orang when duit takda? Elaun? Huh, bole makan ke kalau guna elaun je????
  • Second of all, PAHANG is jauh!!! (point ni penting,so kena ulang 2 kali). Nanti my kucing sume rindu kat Fifi tau..
  • Thirdly, Law? Seriously, muka Fifi ni nak studi Law? well, akan wujud negara tak bermoral nanti :D
well actually sebab dia ringkas je, Fifi nak tunggu result IPG dulu sebelum decide nak amik second intake or what.

Why IPG? Secured beb!!! - Like I said, I do not come from money :)



2 comments:

  1. nawwar pun dapat situ. kat situ mmg pingir bandar kuantan tu je, bukan hutan. hehe. tapi nak tunggu ipg dulu la. hopefully result ipg keluar awl. ipg senang, keluar terus degree.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ipg's the best, fastest gitu :D tapi result tu macam keluar lambat sangat, kan better kalau keluar before pdftrn IPTA -.-

      Delete