Sunday, May 26, 2013

Lindungi Diri Korang dari Bahaya : Cara Islam

Well, kali ni nak bagi korang sikit info on melindung diri pulak. Kalau kita dah baik, orang pulak yang jahat. So walaupun kita tak buat salah, orang akan ada gak yang dengki and so on.

Well pelindung diri ni untuk sume la tapi more focused on melindungi diri korang daripada ilmu hitam.

Selama ni Fifi memang agak ignorant gak bab-bab pelindung diri ni, tapi Ahad lepas, Fifi dapat tau yang ianya penting dalam hidup. Sebab ilmu hitam, keluarga Fifi dok porak poranda right now.

So, straight to the cara..actually, its simple but powerful untuk melindungi diri korang. Orang bole try untuk mencederakan korang (in any way) tapi InshaAllah, Allah akan halang niat diorang.

  • Baca Surah al-Hasyr (ayat 21-24) lepas habis solat Maghrib untuk melindungi diri korang sampai Subuh
  • And then lepas Subuh, baca lagi untuk melindungi korang sampai Maghrib
  •  Baca hari-hari

Ni surah tu:



No comments:

Post a Comment