Saturday, June 1, 2013

Kpop Dance : Tak Mengganggu Ke?

lately makin banyak yang dok minat dengan benda bernama Kpop ni..hmm dulu Fifi pon minat gak..well tu duluuuuuu.. sekarang dah kurang minat dengan kpop ni.. Sekarang ni just minat dengan FT Island, CN Blue and penyanyi ballad lain je. Well Ballad k, not Kpop.


Hmm apesal banyak yang minat Kpop?

Girls? Laki hensem and cute.
Boys? Dance yo!

Tapi..



Dance diorang makin dasyat. Yep, horrible gitu.

Dah tengok belom video Gangnam Style and Gentleman?
Cuba perati dance tu, korang rasa bermoral ke nak dance cenggitu kat Malaysia ni depan orang ramai?
Apa mesej dia ek??


Kalau grup perempuan pulak, seksi macam satu kewajipan pulak. Belum amik kira lagi bab plastic surgery diorang.
Huh dance pulak mengalahkan stripper.
Hmm korang rasa apa pendapat budak lelaki yang dok melihat dance tu ek?
Sure diorang tak kisah dengan lagu ntah apa-apa diorang tu..

Tapi tak sume k...


Grup lelaki pulak, dance macam nak taknak je pakai baju..
Nak tunjuk muscle konon..
Korang rasa takda ke pompuan yang dok notice abs diorang tu?
Well sure ada..and one thing lead to another..

Tapi tak sume k..

Tapi kalau difikir-fikirkan balik.. Budaya Kpop ni patut ke tak dicontohi?
Well bagi Fifi tak sebab..cuba imagine kalau student sekolah dok dance macam kat kelab gitu..

2 comments:

  1. sy suka kpop tapi xske PSY...seriously,dia dance mmg x bermoral..dhsyat

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi kan somehow dia popular sebab dance dia jugak.. -_-

      Delete