Saturday, April 6, 2013

Muslimah dan Tudung aka Scarf

okay, so sekarang ni Fifi nak cakap sikit pasal tudung ni..bukan tudung saji atau tudung periuk ek, tapi tudung yang girls guna kat kepala tu.. So ada macam-macam jenis tudung sekarang ni, ada tudung bawal, Ariani-style dan banyak lagi...termasuklah shawl dan pashmina (my feveret tu)..dan kalau korang nak tau, nama glamer bagi tudung ni kat Barat ni ialah scarf...so sebab Fifi ni gila glamer, Fifi guna perkataan "scarf" tu la dalam penjelasan selanjutnya.. :)

(gambar tu aku rompak dari Mr. Google k)


  • Scarf bukan main lagi cantik untuk cover rambut...last last, sanggul stail bonggol unta...
  • Scarf bukan main lagi pattern dia..tapi last last tak pakai anak tudung menampakkan rambut..
  • Scarf bukan main lagi panjang...last last belit jadi pendek gak...
  • Scarf bukan main lagi lebar...last last tak dicover betul betul gak bahagian dada...
  • Scarf bukan main lagi belit sana berlit sini..tapi last last leher tak dicover gak..
  • Scarf bukan main lagi berjurai sana berjurai sini...tapi last last rambut sama mengerbang sana mengerbang sini tak diikat..
  • Scarf bukan main lagi stail...last last tak tutup aurat dengan betul...
so bagi ladies ladies kat luar tu, tepuk dada go ask your selera k..tak rasa sayang ke penat-penat dok pakai tudung nak tutup aurat tapi dapat dosa gak? :)





4 comments:

  1. jemput baca

    http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/04/blog-post.html

    ReplyDelete
  2. Pakai tudung bawal je. Senang dan selesa. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. fifi guna shawl and pashmina je sebab kalau guna bawal, susah sangat2 nak adjust bahgian face tu :D

      Delete
    2. Ye ek? Mungkin sebab sis dah terbiasa pakai tudung bawal je dari dulu. So rasa macam tudung bawal lagi senang. ^^

      Delete