Wednesday, May 1, 2013

Embarrassed Gila


So alkisahnye cam ni..

Last nite my cousin bagitau yang hari ni ada majlis kat sebuah dewan kat sini..
Dia cakap cikgu pesan suruh pergi sekolah wif my mom, guna baju kurung..
Fifi pun konfius la...Apesal???

Dah tu pulak, kenapa macam tak formal sangat majlis tu? Even birthday party pun lagi formal tau!
Tapi kitorang pergi je la.
Sampai situ, sign benda and then masuk dengar ceramah..

Oh mak I, terkejut beruk dengar ceramah tu!
Why?
Sebab penceramah tu dok discuss pasal hubungan suami isteri yang ofcourse takda kaitan LANGSUNG dengan Fifi!
Kapel pun takda, ni nak duduk cerita pasal benda tu pulak!

Anyway, lepas tu Fifi baca the atur cara. Baru perasan yang Fifi terima anugerah untuk result SPM haritu.

Ada few more classmates yang terima gak, tapi kitorang tak rapat so Fifi duduk jauh sikit dari diorang.

Time nak umumkan nama penerima anugerah tu, Fifi duduk relax je.

Sebab kan Fifi konfem, budak paling cemerlang yang akan naik pentas dulu.
So Fifi nak tengok dulu stail dia amik anugerah tu.

Tup tup Fifi yang first! Terkejut gila!
Mak dok tarik tangan naik pentas.
Skirt baju kurung boleh lak ganggu konsentrasi berjalan.
Dah tu pulak, heel rasa tinggi semacam je.
Tu nervous punya kerja lah!
Mata semua yang ada kat acara tu kat muka Fifi je, lagi la bertambah nervous.
Tangan sejuk semacam je.

Lepas tu nak naik tangga lagi.
Huh pelan pelan takut jatuh berguling.
Alhamdulillah benda tu tak terjadi.

Sampai atas pentas tu laju je kaki menapak ke En. YB.
Tangan dah hulur...tapi...
DIA TAK SAMBUT!
MALU!!!
Senyum terbang entah ke mana kena buat macam tu.
Dia tengok Fifi lepas tu tengok mak Fifi.
Terus dia tarik mak Fifi dan bergambar.
Fifi?
Berdiri kat tepi tu, macam anak terbiar je!!
Mak pun terkejut je.
Apesal Mr. YB ni???
Yang terima anugerah tu Fifi, bukan mak Fifi!!

Sebab malu, lepas mr. YB ulur tangan, cepat cepat Fifi sambut dan blah dari pentas tu.

Sebab malu sangat, terus je menapak keluar dari dewan!

Tapi takpa, dapat RM200 dari beliau! :D

4 comments:

  1. hahaha,...sakit perut ketawa..XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha Fifi tak leh stop gelak teringat pasal event tu :D

      Delete
  2. kenak gik emak fifi yang di ambik gambar..hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. xtauk juak kak..terkejut kamek duak, speechless lalu :D

      Delete