Monday, March 18, 2013

Frustrated with Bila Cinta Bertasbih


Okay, so sekarang ni nak discuss sikit pasal drama ni yang tengah air kat TV Al-Hijrah sekarang ni...
1.30 petang, Isnin hingga Jumaat rasanya...

Terus terang Fifi cakap, the show memang bagus, mendidik we all untuk jadi better and all..
tapi...
adalah satu isu tu yang fifi sakit hati benar mendengarnya (fifi dengar dari bilik je, sebab malas nak join mak tengok tv kat luar)...and isu itu ialah...

SI SARAH NAK USTAZAH QONITA DAN USTAZ AZAM KAWEN

So masalahnya?

UST. AZAM dah kawen dengan USTZH ANA! dan si Sarah tu pulak senang senang je mintak si Qonita kawen dengan si Azam, ingat senang apa! 

Sarah kecik lagi? Fifi paham, tapi yang si USTZAH QONITA, USTZAH ANA, AND USTAZ AZAM tu tak boleh ke nak jelaskan dengan sejelas jelasnya kat budak tu yang perkara tu tak boleh dilakukan???

Honestly, diorang terpelajar, lepasan UNIVERSITI luar negara lagi tu, takkan benda simple tu pun susah nak terangkan???

Diorang tak nak kecewakan si Sarah tu??
Ya Allah, hidup kan memang tak lepas dari kecewa dan sakit lain2 nya, so kenapa nak ambik kira sangat pasal perasaan si Sarah tu when perkara tu membabitkan perasaan banyak pihak???

Si Sarah tu kan budak lagi, kalau dia sedih pun, sekejap je!


FRUST GILA NI!!!

No comments:

Post a Comment