Thursday, March 9, 2017

Buku Rujukan Belajar Bahasa Korea / Books for Learning Korean

Hi korang.

I'm currently learning some Korean haha Kinda susah, since I am a bebal kind of person huhu... satgi quit la tu haha Anyway, nak cari bahan rujukan etc untuk belajar Bahasa Korea kat Malaysia ni sangatla susahhhhh especially for me yang tinggal kat kawasan kampung like me.. So long story short, I order je via a friend haha senang kan? But semua in English laaaa sebab Malays books untuk learning Korea macam kurengsss je..

So, kalau korang berminat nak beli buku untuk belajar Korea gak, here's a list of harga diorang. Just emel me kat missstrawberrymilk (at) gmail (dot) com kalau nak buat tempahan gak! Tapi diingatkan semuanya preorder  dan bergantung dengan stok semasa k?

Tuesday, January 10, 2017

The Good, The Bad, and The Worst

The good news : I survived 2016
The bad news : I survived 2016, not unscathed
The worst news : I survived 2016 not unscathed only to face scathing once again.

All in all I am alive and breathing,
and all in all the breathing is painful, and the living is hard.

I wish I was stronger so that I won't cry as much,
and I wish I was stronger so that I can fight all the problems away,
How I really I wish.

A.J.

Sunday, August 28, 2016

Hijabista: Nerdy Pink

Hijab


Oasis drapey top
58 MYR - oasis-stores.com


Marni short sleeve shirt
810 MYR - farfetch.com


Brown jeans
875 MYR - donnaida.com


Converse sparkle sneaker
145 MYR - jcpenney.com


Coach brown handbag
300 MYR - coach.com


Burberry wrap shawl
910 MYR - stylebop.com


Muse acetate glasses
365 MYR - glassesusa.com


ETIVAL Blanc
6.77 MYR - e-mages.eu


Sunday, August 21, 2016

Hijabista: Feeling Black

Hijab


Alice Olivia mock neck top
615 MYR - oxygenboutique.com


Alice Olivia alice olivia jacket
3,700 MYR - aliceandolivia.com


Chicwish floral maxi skirt
200 MYR - chicwish.com


Fendi heel pump
4,410 MYR - net-a-porter.com


White pearl jewelry
800 MYR - therealreal.com


Oscar de la Renta tassel earrings
1,605 MYR - matchesfashion.com


Tory Burch floral scarve
560 MYR - toryburch.com

Sunday, August 14, 2016

Hijabista: Going Beige

Hijab


Issa wrap top
860 MYR - net-a-porter.com


H M brown waistcoat
88 MYR - hm.com


Missoni knit skirt
1,925 MYR - stylebop.com


Chanel black ballet flat
2,675 MYR - 1stdibs.com


Herm├Ęs vintage handbag
38,525 MYR - farfetch.com


Lele Sadoughi cabochon pendant
1,210 MYR - neimanmarcus.com


Yves Saint Laurent white shawl
1,860 MYR - theoutnet.com


Sunday, August 7, 2016

Fesyen Elsa versi Muslimah

Haritu, setelah beberapa tahun nak tengok movie ni tapi asyik tak kesampaian, Fifi berjaya jugak tengok movie Frozen.
Sume cantik cantik belaka.
Tapi tercari cari gak mana Jack Frost sebab selalu je dengar nama Jelsa sana sini.
And then penat la adik Fifi nak terangkan bahawa Jack Frost tu watak sebuah game, bukan watak filem tu.

Kecewa rasa hati kejap sebab Elsa dengan Jack are a cute couple huhu


Tengok tuuuuuuuuuuuuuuuu, bukan main lagi comel menaikkan harapan I hanya untuk memusnahkannya dalam sekelip mata dengan realiti huhu

Tuesday, July 26, 2016

Hijabista: Blushing in Pink

Hijab


Rib sweater
175 MYR - yoins.com


Fake leather jacket
305 MYR - yoins.com


Striped Wide Leg Trouser
195 MYR - yoins.com


Adidas sneaker
310 MYR - drjays.com


Dolce Gabbana top handle bag
5,035 MYR - farfetch.com


Crochet jewelry
23 MYR - yoins.com


Kate Spade pink shawl
365 MYR - nordstrom.com